Krantinių projektuotojai siūlo kompromisą

Krantinių projektuotojai siūlo kompromisą

Penktadienį pas Klaipėdos miesto merą Vytautą Grubliauską lankėsi bendrovės "Cowi Lietuva", projektavusios Danės upės krantines, generalinis direktorius Andrius Končius. Jis norėdamas užgesinti visuomenėje kilusį konfliktą dėl krantinių saugumo pateikė merui galimą sprendimo variantą.

A. Končiaus teigimu, projektuojant krantines buvo galvojama apie jų pritaikymą laivybai, o ne pėstiesiems. Tikslas buvo suaktyvinti laivybą Danės upėje. Tačiau dabar, paaiškėjus, jog Danės krantinės yra puiki pėsčiųjų promenada ir kilus visuomenės susirūpinimui dėl jų saugumo, reikėtų ieškoti kažkokių sprendimų.

Bendrovės generalinio direktoriaus teigimu, atsižvelgiant tiek į pėsčiųjų, tiek į laivininkų interesus būtų galima įrengti atitvarus, kiek tolėliau atitrauktus nuo krantinės. Atitvaruose kas tam tikrą atstumą reikėtų įrengti vartelius. Taip esą būtų patogu ir saugu ne tik pėstiesiems, bet ir laivininkams, kurie turėdami laisvos vietos galėtų patogiai išlipti ir išeiti pro vartelius, o ne laipioti per tvoras ar suolus.

Beje, tokiu atveju reikėtų iškelti ir garsiuosius "atvirkščius" suoliukus, kurie turėtų stovėti "veidu" į vandenį ir taip pat būti atitraukti nuo krantinės. Beje, A. Končiaus teigimu, projektuojant krantines suoliukai iš pradžių iš viso nebuvo numatyti, o vėliau buvo papildomai įtraukti, tačiau, nors projektuotojai ir siūlė juos pastatyti kelis metrus nuo kranto ir atsukti į upę, buvo nuspręsta kitaip - esą prie pat krašto įrengti, nugara į vandenį pastatyti suoliukai bus bent jau menkas saugumo atitvaras.

Meras išklausęs pasiūlymus tikino, jog visų pirma reikėtų sulaukti ekspertų išvadų, tačiau vadino "Cowi Lietuva" generalinio direktoriaus siūlomus sprendimus paprastais ir tinkamais. Tiesa, meras priminė, jog būtina pagalvoti ir apie tai, kiek siūlomi atitvarai kainuotų miestui.

A. Končius taip pat siūlė sprendimą ir kitai problemai, tiesa, šįkart liečiančiai tik laivininkus. Anot jo, dauguma jachtų ar mažųjų laivelių savininkų skundžiasi, jog audringomis dienomis Danėje kylantis bangavimas apdaužo jų vandens transporto priemones. A. Končiaus siūlymu, ties Danės upės žiotimis būtų galima įrengti bangolaužius, kurie tas bangas sustabdytų. Bangolaužiai galėtų būti tarsi šliuzo vartai, kurie ramiomis dienomis būtų atidaryti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder