Kuršių nerijoje - miško gaisro imitacija

Kuršių nerijoje - miško gaisro imitacija

Šiandien Kuršių nerijoje virš kalninių pušų masyvo ties Preila pasirodė dūmai. Taip prasidėjo gaisro šiame pušyne imitacija, skirta Kuršių nerijos miško gaisrų gesinimo pratyboms. Prieš prasidedant šiltajam sezonui, jas organizavo Kretingos miškų urėdija ir Klaipėdos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba (APGV). Pratybų veiksmai šiuo metu vykta Preilos gyvenvietės šiaurinėje dalyje.

Į gaisravietę pirmiausia privalo atvykti Kretingos miškų urėdijos Nidos ir Juodkrantės girininkijų priešgaisrinės komandos, po to - papildomos pajėgos – urėdijos trečioji priešgaisrinė komanda ir Klaipėdos APGV komanda. Urėdijos darbuotojai ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai tobulina įgūdžius atlikdami gaisro žvalgybą, ieškodami jo židinio, gesindami patį gaisrą miške, palaikydami tarpusavio ryšį ir derindami veiksmus.

Kretingos miškų urėdija Kuršių nerijos nacionaliniame parke esančius valstybinius miškus tvarko, saugo ir prižiūri nuo 2015 m. balandžio 1 d. Apsaugoti šiuos miškus nuo gaisrų – vienas svarbiausių jos rūpesčių.

Kuršių nerijos miškus nuolat stebi antžeminės automatinės miško gaisrų stebėjimo sistemos operatoriai. Iš karto sureaguoti į jų paskelbtą pavojaus signalą yra pasirengusi budinti brigada. Kretingos miškų urėdija yra sudariusi dvi pagrindines ir vieną rezervinę gaisrų gesinimo komandas. Jos turi specialios paskirties automobilius, traktorius, plaukiojančius motorinius siurblius vandeniui iš Kuršių marių paimti ir kitą reikiamą įrangą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder