Lengvatiniai bilietai autobuse: kova dar nebaigta

Lengvatiniai bilietai autobuse: kova dar nebaigta

Atrodo, kad Klaipėdos savivaldybė yra nusiteikusi kiek galima ilgiau vilkinti sprendimo dėl lengvatinių bilietų platinimo autobusuose priėmimą. [CITATA] Miesto valdžia kurpia dar vieną prašymą Vyriausybės atstovei, kad ši terminą, iki kurio reikia apsispręsti, pratęstų jau trečią kartą.

Ginčas tarp miesto valdžios ir Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje Daivos Kerekeš kilo po to, kai ji išnagrinėjo visuomenininkų skundą dėl miesto Tarybos sprendimo nuo sausio autobusuose nebepardavinėti lengvatinių bilietų. D. Kerekeš mano, kad jis pažeidžia aukštesnius teisės aktus ir nurodė jos teikimą apsvarstyti artimiausiame posėdyje.

Savivaldybei paprašius duoti jai daugiau laiko apsispręsti, D. Kerekeš leido sprendimą priimti iki gegužės 1-osios. Vėliau terminas buvo pratęstas iki birželio, nes savivaldybė kreipėsi išaiškinimo į Vyriausybę. Visgi šiandien vyksiančio miesto Tarybos posėdžio darbotvarkės projekte šio klausimo nėra.

"Man buvo pranešta, kad yra ruošiamas mero kreipimasis prašant dar kartą pratęsti terminą. Formaliai jis gali būti pateiktas iki birželio 10-osios. Kai gausiu tokį raštą, nagrinėsiu jame išdėstytus argumentus ir spręsiu, ką daryti toliau, nes Susisiekimo ministerijos parengtas atsakymas Klaipėdos savivaldybei tik patvirtina mano poziciją, jog lengvatiniai bilietai turi būti pardavinėjami ir autobusuose. Tad gali būti, jog reikės žengti kraštutinį žingsnį - kreiptis į teismą", - sakė Vyriausybės atstovė.

Tuo metu savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus bei teisininkai Susisiekimo ministerijos rašte perskaitė visai ką kitką.

"Mes neradome jokios nuorodos į kokius nors teisės aktus, įpareigojančius savivaldybę lengvatinius bilietus pardavinėti ir autobusuose. Planuojame pasitvirtinti jų platinimo tvarką, kurioje būtų numatytos ir konkrečios pardavimo vietos, tad dėl to ir buvo parengtas raštas, kuriame Vyriausybės atstovė prašoma vėl pratęsti terminą", - sakė R. Mockus.

Transportininkų duomenimis, autobusuose nelikus lengvatinių bilietų, sausį-balandį bendra pardavimo apimtis sumažėjo 12 proc. - nuo 467 tūkst. pernai (iš jų 225 tūkst. buvo lengvatiniai) iki 408 tūkst. šiemet.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder