Likvidacijos aparatas po truputį įsivažiuoja

Likvidacijos aparatas po truputį įsivažiuoja

Antradienį Savivaldybės turto komiteto nariai pritarė UAB "Poilsio parkas" likvidavimo įgyvendinimo planui. Politikams ir vėl skersai kelio stojo visuomenininkai.

Kad minėtos benrovės laukia toks likimas aišku jau nuo rugsėjo pabaigos, kai jam pritarė Taryba. Valdininkai apskaičiavo, kad toks sprendimas miestui bus naudingiausias.

Prasidėjus "Poilsio parko" likvidavimo procedūroms Klaipėdos savivaldybė perims bendrovei priklausantį nekilnojamąjį turtą: vasaros koncertų estradą, kiemo statinius Herkaus Manto gatvėje 83 ir dar kelis objektus, miesto valdžia taip pat ieškos 100 tūkst. litų, kurie kitais metais bus skirti daliai "Poilsio parko" nuostolių padengti, atsiskaitymams su kreditoriais, likvidatoriumi bei akcininkais.

Tam pritarė Turto komiteto nariai.

Dar iki jų posėdžio pradžios buvo gautas Seimo nario Evaldo Jurkevičiaus prašymas atidėti šio klausimo svarstymą, tačiau raštas buvo adresuotas ne komiteto nariams, o savivaldybės administracijos direktorei.

Visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" vadovė Jolanta Norkienė priminė, kad per teismus yra siekiama, jog bendrovės valdymo modelį rengusios darbo grupės sudėtyje būtų šios organizacijos atstovas.

Klaipėdos apygardos administracinis teismas šio reikalavimo netenkino, nutartis šiuo metu apskųsta Vyriausiajam administraciniam teismui.

Politikų tai neįtikino: juos stabdytų tik tai, jeigu būtų apskųstas Tarybos sprendimas likviduoti bendrovę.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder