Medikai tikina Jūros šventei pasirengę

Medikai tikina Jūros šventei pasirengę

Penkių dienų šventė - nemenkas išbandymas uostamiesčio medikams ir kitoms tarnyboms. Jau nuo rytojaus senamiestyje pradės nuolat budėti greitosios pagalbos medikai, didesniam pacientų antplūdžiui pasirengusios ir ligoninės.

Pasak Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotojos Nijolės Dambrauskienės, šventinių renginių vietose budės 4 medikų brigados.

"Rugpjūčio 2 dieną nuo 20 valandos viena greitoji pradės budėti Teatro aikštėje. Kitomis šventės dienomis greitoji budės keturiose pagrindinėse renginių vietose - Teatro aikštėje, Kruizinių laivų terminale, prie Atgimimo aikštės ir senamiestyje, prie "Meridiano". Greitoji pagalba renginių metu mieste budės nuo 12 iki 24 valandos", - sakė N. Dambrauskienė.

Ankstesnių švenčių patirtis rodo, kad masinių renginių metu neapsieinama be traumų, sužalojimų, kitų sveikatos sutrikimų. Daugiausiai traumų patiria svaigalų padauginę jauni žmonės.

"Per šventę numatomi karšti orai, tad visiems šventės dalyviams reikėtų įvertinti padidėjusią riziką sveikatai. Turėti galvos apdangalus, gerti daug vandens, vyresniems žmonėms stengtis nepervargti, mažiau būti triukšme, visiems saikingai vaišintis", - pataria gydytoja.

Didesniam pacientų srautui pasirengusios ir miesto ligoninės. Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Gintautas Virketis teigė, jog ligoninei teks atlaikyti didesnį pacientų srautą ne tik budėjimo dienomis - penktadienį ir sekmadienį, bet ir kitomis dienomis.

"Esame traumų centras, o per tokią didelę šventę, kaip rodo patirtis, neišvengiama įvairių traumų: galvos, kojų, rankų, stuburo. Žmonės padaugina svaigalų, susimuša, susižaloja, pasitaiko ir apsinuodijimų. Tad šventės dienomis esame nusiteikę rimtam darbui. Nors ir paprastomis dienomis šią vasarą traumų daug: avarijos, nesėkmingi šuoliai į vandenį ir kitos traumos, kurias žmonės patiria dėl savo neatsargaus elgesio", - sakė G. Virketis.

Šventės metu KUL Priėmimo skyriuje bus sustiprinta skubioji pagalba, daugiau budės chirurgų, traumatologų, kitų specialybių gydytojų.

"Penkios šventės dienos - išbandymas ne tik miestui, jo tarnyboms, bet ir patiems žmonėms. Patarčiau saugoti ne tik savo, bet ir savo svečių sveikatą, elgiantis santūriai, nepiktnaudžiaujant svaigalais. Visų tarnybų darbas yra suderintas, įstaigos pasiruošusios atlaikyti padidėjusį darbo krūvį", - sakė savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder