Meras: „Sendvario“ mokyklai niekas negresia

Meras: „Sendvario“ mokyklai niekas negresia

Klaipėdos "Sendvario" pagrindinėje mokykloje nerimsta aistros dėl to, kad vykstant remonto darbams moksleiviai laikinai turi išsikelti į kitų mokyklų pastatus. Mokyklos vadovybės buvo prašyta naujus mokslo metus pradėti mokymo įstaigose, dėl kurių sutarta ir paskutiniojo susitikimo administracijoje trečiadienį metu: 1-4 šios mokyklos klasės turėtų mokytis "Saulėtekio" pagrindinėje mokykloje (pirmojoje pamainoje), o 5-10 klasių mokiniai – Naujakiemio suaugusiųjų gimnazijoje.

Kol kas mokyklos bendruomenė nepakluso nei Klaipėdos miesto savivaldybės prašymui, nei rašytiniam savivaldybės administracijos įsakymui. Pamokos tebevyksta remontuojamose patalpose.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas trečiadienį (09.12) lankėsi „Sendvario“ mokykloje net du kartus, kur susitiko su mokyklos vadovais ir bendruomenės atstovais. Susitikimo metu meras aiškiai ir nedviprasmiškai pareiškė, kad ši situacija - neeilinė. Jo manymu, įtampa kilo todėl, kad trūko bendravimo su mokyklos bendruomene ir informacijos apie mokinių perkėlimo eigą bei galimus sprendimų būdus.

Buvo pažymėta, kad savivaldybės Švietimo skyrius tikrai neišnaudojo visų galimybių, kad aiški ir „neinterpretuota“ informacija pasiektų ne tik mokyklos vadovus, bet ypač visą mokyklos bendruomenę. Meras griežtai pareikalavo savivaldybės darbuotojų, kad nuo šios dienos visuose susitikimuose bei susirinkimuose, kuriuose būtų sprendžiami „Sendvario“ mokyklos klausimai, būtinai dalyvautų ir mokyklos bendruomenės atstovai.

Kad sprendimas bus rastas greitai, vilties yra - visos pusės pritarė merui, jog pamokos remontuojamame pastate negali vykti.

„Prisiminkite: prieš dvi dienas Klaipėdoje vidury dienos remontuojamose patalpose kilus gaisrui nukentėjo net šeši kotedžai. O čia kalbame apie mokyklą, kurioje mokosi šimtai vaikų ir net nėra veikiančių avarinių laiptų. Ar kas nors iš sveiką protą turinčių žmonių gali taip rizikuoti?“, - savo poziciją argumentavo miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak mero, nei visuomenės sveikatos centro specialistai, nei priešgaisrinės tarnybos atstovai neleidžia, kad vienu metu mokykloje vyktų ir pamokos, ir remonto darbai. Tačiau kai kurie diskusijas įžiebę asmenys ieško visokių priežasčių, kad pateisintų ir tęstų šią teisės aktams prieštaraujančią situaciją. Pasak mero, labai gali būti, kad rinkimų išvakarėse atsiranda norinčių suteikti šiam procesui ir stipriai politizuojamą foną.

„Girdėjau, kad manipuliuojama ir mano vardu. Esą turiu kažkokių ketinimų, kad mokykla būtų iškeldinta tam, kad čia galėtų įsikurti kažkas „konkrečiai“ kitas. Tai yra absoliuti nesąmonė ir kategoriškai neigiu tokius gandus bei „interpretacijas“, kad ir iš kokio „šaltinio“ tas būtų skleidžiama. Kaip miesto meras raginu mokyklos bendruomenę nekurti sąmokslo teorijų, o kuo skubiau visų vaikų labui, laikytis nurodymų ir lankyti pamokas, kur kam paskirta ir dėl ko bendrai sutarta“, - sakė miesto meras.

Tėvų akivaizdoje Vytautas Grubliauskas išgavo statybininkų pažadą, kad jei „Sendvario“ mokykloje nevyks pamokos ir darbininkai galės vykdyti darbus visu pajėgumu, tai iš karto po Naujųjų metų mokyklos bendruomenė jau galės grįžti į savo mokyklą ir tęsti ugdymo procesą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder