"Miražo" patalpos - tik miražas

"Miražo" patalpos - tik miražas

Nevyriausybinę organizaciją savivaldybės suteiktose patalpose įregistruoti norėję Afganistano karo veteranai liko it musę kandę. Paaiškėjo, kad jie iki šiol veiklą vykdo teisiškai neregistruotose patalpose, kurių savininkas - Klaipėdos savivaldybės administracija.

Pastarosios Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė aiškina, kad veteranai patys kalti, nes "ne taip suprato".

Kryžiaus keliai

"Papiktino ne tai, kad mes jau penkerius metus glaudžiamės neregistruotose patalpose, bet valdininkų požiūris. Susidarė įspūdis, kad savivaldybėje dirbantys asmenys nelabai žino, kokį turtą valdo. Be to, jiems nusispjauti, kad mes patyrėme finansinių nuostolių. O kas suskaičiuos moralinius nuostolius, sugaištą laiką", - piktinosi Afganistano karo veteranų organizacijos Klaipėdoje "Miražas" pirmininkas Rimantas Chmieliauskas.

Asociacija "Miražas" iki šiol buvo registruota vieno iš asociacijos narių bute. Šiam nusprendus butą parduoti organizacijos būstinę nutarta registruoti panaudai gautame mažame kambarėlyje Taikos pr. 107. Šias patalpas Klaipėdos savivaldybė "Miražui" suteikė dar 2008 m. sausį, o šiemet panaudos sutartį pratęsė dar trejiems metams.

Veteranai patys susimoka už komunalinius patarnavimus, savivaldybės naudai patalpas apdraudžia. Organizacijos būstinę nutarus perkelti į šias patalpas, prireikė ir savininkų sutikimo.

"Dėl tokio, atrodytų, nieko nuėjome kryžiaus kelius. Reikėjo pakeisti įstatus, o tam teko kviesti asociacijos narių susirinkimą. Reikalingas buvo ir savivaldybės administracijos sutikimas, kuriame ši iškėlė keletą biurokratinių reikalavimų. Viską įvykdėme, galiausiai įstatus patvirtino notaras, kuriam sumokėjome per 600 litų. Tačiau visus dokumentus nunešus į Registrų centrą paaiškėjo, kad pati savivaldybė ten kažko nesusitvarkiusi ir visos mūsų pastangos nuėjo šuniui ant uodegos", - žodžių nesirinko organizacijos pirmininkas.

Jį taip pat papiktino G. Paulikienės nenoras pripažinti kaltę.

"Nuėjus pas G. Paulikienę, ji man ramiai pasakė, kad savivaldybės sutikimą "Miražą" registruoti panaudai gautose patalpose galiu išmesti, o organizaciją registruoti kur nors kitur. Kaip tai suprasti?" - stebėjosi R. Chmieliauskas.

Valstybės įmonės Registrų centro atsakyme "Miražui" aiškinama, kad asociacijos patalpos yra padalintos į dvi dalis, tačiau nekilnojamojo turto kadastre Klaipėdos savivaldybė yra užregistravusi tik vieną dalį atidalintų patalpų, o kitos - ne.

"Dėl likusio nekilnojamojo daikto įrašymo į nekilnojamojo turto kadastrą prašymo (..) iki šiol nėra pateikta", - rašoma Registrų centro atsakyme.

Tad jau šeštus metus "Miražas" veikia teisiškai neregistruotose patalpose.

Ne pirmas kartas

Su "Vakarų ekspresu" G. Paulikienė į kalbas nesileido.

"Mes jau baigiame jiems ruošti atsakymą ir netrukus jį išsiųsime. Ten viskas buvo ne taip, kaip jums pasakojo. Paprasčiausiai jie ne taip suprato. O kur problema? Neatsimenu visko, tuo metu buvau atostogose, dabar reikia viską kelti, žiūrėti", - konkretaus atsakymo nepateikė skyriaus vedėja.

Tai ne pirmas kartas, kai Klaipėdos miesto savivaldybės Turto skyrius aplaidžiai tvarko visų miestiečių turtą.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad prieš šešerius metus vienas klaipėdietis viešame aukcione įsigijo 611 kv. m ploto patalpas Debreceno g. 7 namo rūsyje. Už pirkinį vyriškis sumokėjo per 200 tūkst. litų, tačiau panoręs įteisinti savo nuosavybę Registrų centre buvo nemaloniai nustebintas - paaiškėjo, kad tokių patalpų jis negali įregistruoti, nes jų paprasčiausiai nėra.

Registrų centro jam adresuotame atsakyme aiškiai parašyta, kad "prašymo įregistruoti teisę į nekilnojamąjį daiktą (...) netenkinti, nes dokumentai, pagal kuriuos prašoma atlikti registraciją, neatitinka Nekilnojamojo turto registro įstatymo numatytų reikalavimų". Kitaip tariant, klaipėdietis pinigus sumokėjo už neatskirtas ir kažkokiam kitam butui priklausančias neįregistruotas ir unikalaus numerio neturinčias rūsio patalpas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder