Mitingai apsuko galvas politikams

Mitingai apsuko galvas politikams

Panašu, kad artėjant savivaldos rinkimams kai kurie uostamiesčio politikai, dalyvaudami mitinguose ir reklamuodamiesi, pasiklysta savo partinėse pažiūrose.

Kaip suprasti socialdemokratų atstovo Šarūno Jagmino itin aktyvų dalyvavimą penktadienį vykusiuose prieš termofikacinės jėgainės statybą nukreiptose protesto akcijose prie įvairių partijų būstinių, tarp kurių - ir prie pačių socdemų.

Mat jų būstinė įsikūrusi tame pačiame pastate, kuriame Š. Jagminas turi kavinę.

Protesto akcijas organizavo Jungtinis demokratinis judėjimas, o jo svetainėje patalpintas toks Š. Jagmino komentaras: "Mano nuomone, ponai iš Vilniaus pradėjo gąsdinti mus Europos Sąjungos sankcijomis ir baudomis už šiukšlių netvarkymą. Taip jie užmaskuoja savo nekompetenciją ir nemokšiškumą. Pagaliau, jie galėtų susitarti savo straipsniuose meluoti vienodai, nes vieni rašo, kad statybos eksploatacija bus pigesnė, o kiti, kad tik 20 proc. darbo jėgos sudarys Lietuvos piliečiai. O ką jau kalbėti apie dumblo deginimą, kuriame - vien sunkieji metalai, ir viska tai kris ant mūsų galvos."

Įdomu yra tai, kad patys socialdemokratai miesto Taryboje balsavo už jėgainės statybas, sutartį su investuotojais, o bendrapartietis Š. Jagminas dalyvauja mitinge prie paties partijos būstinės...

"Esame prieš taršą, balsavome už jėgainės statybas, kad ji būtų moderni. O dėl Š. Jagmino, tai mūsų skyriuje jau kone 1 tūkst. žmonių ir kiekvienas gali turėti savo nuomonę. Jei jis nenori suprasti ar nesupranta reikalų dėl jėgainės, tai kitas dalykas. Bet esame demokratiškas skyrius, jei Š. Jagminas turi kitokią nuomonę, tai nereiškia, kad dabar turime būti skirtingose partijose", - sakė socialdemokratų uostamiesčio skyriaus pirmininkas Sigitas Dobilinskas.

Gana keistai atrodo ir nuolatinio mitingų organizatoriaus ir dalyvio, konservatoriaus Naglio Puteikio pozicija. Mat Jungtinio demokratinio judėjimo vienoje iš rezoliucijų parašyta, kad "dabartinė Lietuvos politinė sistema, pagrindinės politinės partijos yra orientuotos į oligarchinį valdymą". Tačiau juk patys konservatoriai ir yra valdžioje!..


"Taip, esu to judėjimo narys, tai - nepartinė organizacija. O dėl to oligarchinio valdymo, tai kaip tik mūsų partija pasisako prieš oligarchus, tiek Vyriausybė, tiek Seimo dauguma stabdo tą reiškinį", - aiškino jis.

Vienas konservatorių lyderių Jurgis Razma taip pat nieko blogo neįžvelgė tame, kad N. Puteikis dalyvauja judėjimo veikloje.

"Nors šiaip, kiek žinau, judėjime negali būti partijoms priklausančių žmonių, tad ir N. Puteikis negalėtų būti judėjimo nariu. Gal jis ko nors neišsiaiškino. Bet aš kategoriškai nesutinku su to judėjimo teiginiu ar interpretacija, kad mes palaikome oligarchinį valdymą. Atvirkščiai, mes jį griauname. N. Puteikis turi teisę dalyvauti veikloje, kur sutampa jo pažiūros, reikšti savo nuomonę. Tik mūsų Seimo nariai iš partijos, rinkti pajūryje, galėtų aktyviau reikštis dėl tos jėgainės, nes nebūtina vien protestais ir mitingais rodyti savo poziciją", - teigė J. Razma

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder