Naujiena Klaipėdos rajone: Po Drevernos apylinkes – su audiogidu

Naujiena Klaipėdos rajone: Po Drevernos apylinkes – su audiogidu

Kai tik Vyriausybė leis atidaryti muziejus lankytojams, atvažiuokite į Dreverną. Gargždų krašto muziejaus J. Gižo etnografinė sodyba nuo gruodžio 18 d. siūlo naują paslaugą – maršrutą po Drevernos apylinkes.

Audiogidas neleis nuobodžiauti ir lydės po unikalius, mažiau žinomus objektus bei supažindins su vietos istorija.

J. Gižo etnografinės sodybos filiale šiemet vykdytas projektas „Maršrutas po Drevernos apylinkes su audiogidu“, kurio tikslas – skatinti domėjimąsi pamario krašto gamta, kultūros paveldu ir etninės kultūros palikimu bei tradicijomis.

Drevernos kaimas tarp turistų kasmet populiarėja dėl savo gamtos, istorijos ir infrastruktūros dermės. Sudaryta nauja interaktyvi audio ekskursijos paslauga apjungia unikalius, mažiau žinomus apylinkių objektus į vieną maršrutą bei prisijungia prie jau esamų Vėtrungių kelio ir Vakarų Lietuvos dviračių žiedo.

Keliaudami su audiogidu naujojo maršruto dalyviai sužinos vietos istoriją, įdomių faktų, pasiklausys pamario krašto dainų ir vietinio Mažosios Lietuvos dialekto. Įrašas pateiktas žaismingai su klausimais pamąstymui ir spėjimui.

Sukurta paslauga kviečia keliauti lėtai – pažinti, pajusti, suvokti, įkvėpti, pamatyti.

Maršrutas yra radialinis, apie 11km ilgio, trukmė dviračiu – 2–3 valandos, tačiau galima keliauti ir pėsčiomis. Kartu su audiogido aparatu lankytojas gaus vietos žemėlapį ir vartotojo instrukciją.

Paslauga skirta keliauti individualiai bet kuriuo metų laiku. Tinkama net pandemijos laikotarpiu.

Audiogidą lietuvių ir vokiečių kalbomis išsinuomoti galima jau nuo gruodžio 18 d. Gargždų krašto muziejaus filiale J. Gižo etnografinėje sodyboje, Žvejų g. 13, Dreverna, tel. pasiteirauti 869695861.

Projektas finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Klaipėdos rajono savivaldybės lėšomis. Projekto partneriai – Drevernos etnografinis ansamblis „Žvejytės“, Drevernos mažųjų laivų uostas, Klaipėdos rajono TIC. Informacinis partneris - dienraštis "Vakarų ekspresas".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder