Nebyliesiems patruliams žadėjo ieškoti pinigų

Nebyliesiems patruliams žadėjo ieškoti pinigų

Penktadienį Klaipėdoje apsilankęs naujasis vidaus reikalų ministras Artūras Melianas žadėjo ieškoti galimybių padėti uostamiesčio valdžiai išlaikyti vaizdo stebėjimo kameras ir stacionarius greičio matuoklius.

Primename, kad pagal šių metų savivaldybių biudžetų formavimo tvarką, Klaipėda neteko teisės gauti dalies lėšų, kurios surenkamos kaip baudos iš leistiną greitį gatvėse viršijusių vairuotojų, nors matuoklių išlaikymas gula ant miesto pečių, o pajamos plaukia į centrinės valdžios iždą.

"Anksčiau į biudžetą įplaukdavo apie 5 mln. litų kasmet, o dabar - gal apie milijoną. Šių efektyvių įrenginių atsisakyti nežadame, taip pat norime laikytis ilgalaikių įsipareigojimų. Miesto pajėgumai šioje vietoje nusilpę, prašome paanalizuoti galimybes, kaip Vyriausybė galėtų padėti tai padaryti", - kalbėjo savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Mieste šiuo metu veikia 18 stacionarių greičio matuoklių, jie kainavo per 1,3 mln. litų, visų jų išlaikymas atsieina apie pusę milijono litų per metus. Su paslaugos teikėjais Klaipėdos savivaldybė yra pasirašiusi sutartį, galiojančią iki 2017 metų.

"Savivaldybės įsipareigojimai dabar įvykdomi sunkiau nei anksčiau. Reikia būtinai tai spręsti, juk priemonės duoda puikų rezultatą kovojant su pažeidėjais", - žadėjo A. Melianas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder