Neliks Priekulės specialiosios mokyklos

Neliks Priekulės specialiosios mokyklos

Nuo kitų mokslo metų pradžios Klaipėdos rajone neliks Priekulės specialiosios mokyklos - po reorganizacijos ji taps Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos specialiojo ugdymo skyriumi. Tokį sprendimą jau priėmė rajono savivaldybės Taryba, šiam žingsniui pritarė Švietimo ir mokslo ministerija.

Panaikinus Klaipėdos apskrities viršininko administraciją, 2010 m. jai buvusi pavaldi Priekulės specialioji mokykla buvo perduota Klaipėdos rajono savivaldybei. Rajono Švietimo skyriaus duomenimis, pernai valstybės biudžete tikslinė dotacija šiai mokyklai išlaikyti (be mokinio krepšelio) buvo 939,3 tūkst. litų, 2012 metų valstybės biudžete numatyta 901,3 tūkst. litų. 2013 metais dotacija nebebus skiriama.

Anot rajono Švietimo skyriaus vedėjo Algirdo Petravičiaus, mokinių skaičius šioje mokykloje kasmet mažėjo ir ateityje nedidės. Šias mokslo metais mokėsi 29 mokiniai, ateinančiais - 26, dar kitais metais - 24. Mokykloje dirba 10 mokytojų, yra 6,6 etato (8 žmonės) auklėtojų ir 15,75 (žiemos metu - 20,75) etato kito aptarnaujančio personalo. Įstaigai šiemet tenka 321,2 tūkst. litų mokinio krepšelio lėšų.

Priekulės I. Simonaitytės gimnazijoje įsteigus specialiojo ugdymo skyrių, mokiniai bus mokomi tame pačiame pastate, kuriame šiuo metu veikia mokykla. Vaikai mokytis čia atvyksta ne tik iš Klaipėdos, bet ir aplinkinių rajonų.

"Tikimės, kad žymiai pagerės ugdymo kokybė, nes skyriaus mokiniai taip pat naudosis gimnazijos mokymo baze ir kitais resursais, turės geresnes sąlygas mokslui, socializacijai, sportui. Taip pat efektyviau bus naudojamos biudžeto lėšos, nes sumažės išlaidos įstaigos valdymui - nebereikės direktoriaus, buhalterio ir kitų pareigybių, kurios dubliuojasi su gimnazijos pareigybėmis", - sakė A. Petravičius.

Dalis mokytojų taip pat turėtų pereiti dirbti į gimnaziją, tačiau visai išvengti jų etatų mažinimo, anot A. Petravičiaus, nepavyks.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder