Netikėta skola už elektrą - kur ieškoti kaltų?

Netikėta skola už elektrą - kur ieškoti kaltų?

Pirmąją 2011-ųjų metų dieną dvi skirstomųjų tinklų bendrovės (AB "Rytų skirstomieji tinklai" ir AB "VST") paskelbė savo susijungimą ir įkūrė naują įmonę pavadinimu "Lesto".

Nors pačios įmonės teigė, kad reorganizacija įvyko sklandžiai ir be trukdžių, netrukus šio žingsnio pasekmes pajuto elektros vartotojai, metų pabaigoje pradėję gauti pranešimus apie susikaupusius įsiskolinimus.

Su redakcija susisiekė Klaipėdos gyventojas, pasipiktinęs gauta sąskaita už bendroms namo reikmės naudojamą elektros energiją. Paprastai už bendro naudojimo patalpų apšvietimui naudojamą elektrą klaipėdietis mokėdavo aštuonis litus per mėnesį, tačiau naujausioje sąskaitoje švietė beveik keturis kartus didesnis skaičius.

Nusprendęs, jog tai gali būti apskaitos klaida, vieno Sausio 15-osios gatvės namo gyventojas pats kreipėsi į jo namą administruojančią bendrovę "Ąžuolyno valda". Tačiau ši, užuot nuraminusi elektros vartotoją ir pasakiusi, jog įvyko paprasčiausia klaida, pranešė apie uždelstą mokėjimą, dėl kurio ir susikaupė beveik trisdešimties litų įsiskolinimas.

Patys kelis kartus skambinome į "Ąžuolyno valdą", norėdami išsiaiškinti, kas atsakingas už bendrai naudojamos elektros apskaitą. Tačiau telefonu atsiliepę asmenys vis prašydavo kreiptis į atitinkamo namo valdytoją. Deja, su juo pakalbėti taip ir neteko -prisiskambinti nepavykdavo nei mums, nei pačiai "Ąžuolyno valdai", kuri tokią situaciją pakomentavo lakoniškai - "galbūt žmogus kur nors išėjęs, netrukus grįš".

Bandant toliau gilintis į susidariusią įsiskolinimų problemą, teko susipažinti su pačios "Lesto" skelbiama informacija. Joje teigiama, kad po elektros energiją tiekiančių bendrovių reorganizacijos kurį laiką buvo iškilę sunkumų informuojant gyventojus apie esamas permokas ar skolas. Tačiau nėra minima, jog pateiktos sąskaitos galimai buvo klaidingos.

Šios įmonės atstovas spaudai Ernestas Naprys negalėjo atsakyti į mus dominančius klausimus teigdamas, jog kiekvieno namo elektros suvartojimas bendroms namo reikmėms skaičiuojamas skirtingų institucijų.

Tiesa, didelėmis pastangomis įmanoma sužinoti, kas atsakingas už pateiktą sąskaitą -"tereikia" kreiptis į bendrovę "Lesto", kuri per neskelbiamą laikotarpį galės pranešti, kas atlieka konkretaus namo elektros energijos apskaitą. Deja, taip eilinis vartotojas įveliamas į biurokratijos ir laukimo tinklą, kuriame galimybės išgirsti norimą informaciją vistiek gana miglotos.

Po keliolikos skambučių, kelių valandų kapstymosi po painius elektros energijos tiekimo įstatus ir gausybės skirtingų įstaigų bandymų problemos sprendimą suversti kitiems taip ir nepavyko sužinoti - kur ieškoti kaltų?

"Vakarų ekspresas" nenuleidžia rankų ir bandys toliau aiškintis skolų atsiradimo priežastį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder