Nidoje užvirė aistros dėl ekrano

Nidoje užvirė aistros dėl ekrano

Neringos miesto savivaldybė užsimojo nupirkti ir kurorto centre pakabinti didelį LED ekraną, kuriame būtų skelbiama informacija apie renginius.

Viena iš siūlomų vietų pasirinktas pats savivaldybės administracijos pastatas, tačiau ši idėja gerokai įaudrino nidiškius.

„Visos LED švieslentės tinka nebent kirpykloms Kalvarijų g. Tai yra neskoninga ir nepraktiška. Apie renginius sužinoti galima priešais savivaldybę esančiame turizmo informacijos centre. Užtektų, jei jie atspausdintų tos savaitės renginius ir pakabintų ant durų. Ir galima dar internetinio puslapio nuorodą prirašyti, kad galėtų plačiau internete pasiskaityti. Švieslentės iš vis ten nereikia. Jos gali kabėti sporto salėje arba geležinkelio stotyje. O skelbimų lentos po kurio laiko pavirsta nudraskytu šiukšlynu. Šiais laikais žmonės naudoja visur prieinamą internetą, kur randa reikalingą informaciją“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Rasa Miliauskaitė.

„Nuolatos kalbama apie Nidos autentiškumą, architektūros vientisumo išsaugojimą ir dabar svarstote kebabinės lygio iškabą pačiame centre? Jūs, tikiuosi, juokaujate?..“ – svarstė Oskaras Tūba.

Panašių nuomonių išsakyta kelios dešimtys.

LŽ Neringos savivaldybės atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė teigė, jog ekranas dar nėra nupirktas, vieta – neparinkta.

„Savivaldybė ieško sprendimų, kaip kuo patraukliau ir vietiniams, ir svečiams pristatyti mūsų kurorte vykstančius renginius, iniciatyvas. Savivaldybės aikštė yra centre, todėl vienas iš pasiūlymų buvo ant merijos pastato pakabinti LED ekraną. Norėjome sužinoti ir gyventojų nuomonę, todėl šią idėją paskelbėme viešai. Iš komentarų matyti, kad žmonės nepritaria tokiai inciatyvai, todėl bus svarstomi kiti variantai“, – sakė ji.

Esą pačios iniciatyvos lauke, viešoje vietoje LED ekrane skelbti informaciją kol kas neatsisakoma, tačiau galvojama apie tinkamesnes vietas.

„Galbūt ant autobusų stoties, galbūt ant Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ pastato. Dar nieko nenuspręsta, vyks diskusijos. Įrenginio pirkimo procedūros taip pat nepradėtos“, – teigė S. Vaišvilaitė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder