Paaiškėjo rajono gyventojų apklausos rezultatai

Paaiškėjo rajono gyventojų apklausos rezultatai

Klaipėdos rajono gyventojai nepalaikė valdžios planų keisti Savivaldybės pavadinimą ir ją vadinti Gargždų savivaldybe. Nors savaitgalį vykusioje visuotinėje apklausoje dalyvavo ir nedidelis procentas gyventojų, tačiau bendros tendencijos matyti. 

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos ir mero sekretorė Rūta Zubienė pranešė, kad iš viso per tris dienas savo nuomonę atėjo pareikšti 2 434 turintys balsavimo teisę gyventojai. Tai sudaro tik 5,61 proc. visų rajono gyventojų.

Priminsime, kad pagal įstatymą, tam, kad visuotinė apklausa būtų įvykusi, reikėjo kad joje dalyvautų bent 15 proc. gyventojų 

"Nors gyventojai ir nebuvo aktyvūs, tačiau bendros tendencijos matyti", - sakė R. Zubienė.

Suskaičiavus rezultatus, paaiškėjo, kad didžioji dalis apklausos dalyvių - 1 870 gyventojų, arba 76, 82 proc. nepritaria planams keisti Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimą, o 554 gyventojai, arba 22,76 proc. sutiktų, kad būtų žengtas šis žingsnis.

"Buvo ir negaliojančių biuletenių", - paaiškino komisijos pirmininkė.

Aktyviausiai apklausoje dalyvavo Priekulės seniūnijos gyventojai. Čia savo nuomonę atėjo išsakyti 13, 99 proc. gyventojų. Pasyviausi buvo Kretingalės seniūnijos atstovai - čia apklausoje dalyvavo vos 2, 2 proc. galinčių balsuoti.

Priminsime, kad šios apklausos rezultatai - rekomendacinio pobūdžio, galutinį sprendimą vis tiek priims politikai. Tačiau rajono valdžia žadėjo atsižvelgti į gyventojų nuomonę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder