Pramogų komplekse ožkas šėrė šonkauliais, dantų krapštukais ir čekiais

Pramogų komplekse ožkas šėrė šonkauliais, dantų krapštukais ir čekiais

2019 m. birželį internete buvo galima išvysti filmuotą medžiagą ir nuotraukas, kuriose matoma, kaip Klaipėdos rajone, Žibininkų kaime, esančiame pramogų komplekse „HBH“ ožkos šeriamos nerūšiuotomis atliekomis, atkeliavusiomis tiesiai nuo lankytojų stalo.

Tarp jų buvo galima rasti šonkaulių, kotletų ir kitokių maisto atliekų, netinkančių gyvulių mitybai. Taip pat užfiksuotos nemaistinės atliekos: dantų krapštukai, plastikinės pakuotės ir čekiai.

Negana to, tuo pat metu lankytojai rado žaizdotą triušį, kurį perdavė personalui. Gyvūnui tik tuomet buvo suteikta veterinarinė pagalba ir jis buvo patalpintas į atskirą narvą.

Atsižvelgdama į tai, VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ (toliau – GGI) kreipėsi į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (toliau – VMVT) Klaipėdos skyrių, prašydama atlikti gyvulių laikymo sąlygų patikrinimą dėl nuotraukose ir vaizdo įraše užfiksuoto gyvulių nepriežiūros atvejo.

Klaipėdos VMVT ir Kretingos VMVT inspektoriai pagal pranešimą patikrino nurodytą vietą, tačiau, pasak gauto atsakymo, gyvūnų gerovės ir sveikatos pažeidimų nenustatyta – neaptikta netinkamo pašaro ar pašalinių daiktų gyvulių šėryklose.

Turima vaizdo medžiaga buvo ignoruojama, o „HBH“ negavo įspėjimo ir liko nenubausti už gyvūnų nepriežiūrą. GGI nesutiko su tokiu sprendimu ir padavė VMVT į teismą – sausio 9 d. bus nagrinėjama administracinė byla.

Rugpjūčio mėnesį GGI pasiekė nauja filmuota medžiaga iš „HBH“ lankytojų – situacija su gyvulių ėdalu vėl kartojosi.

Nors birželio mėnesį VMVT pranešė, kad su įmonės administracija ir darbuotojais buvo kalbėta ir jie patvirtino, jog buvusi situacija daugiau nepasikartos, GGI dar kartą buvo priversta kreiptis į VMVT dėl pakartotinio gyvulių nepriežiūros atvejo ir grubaus gyvūnų gerovės pažeidimo. VMVT atstovams pakartotinai atvykus į „HBH“, pažeidimų vėl nebuvo rasta.

Tačiau įmonės administracijos darbuotojas sutiko, kad filmuota medžiaga padaryta šioje teritorijoje, ir užfiksuotus pažeidimus pripažino. Taip pat apžiūros metu buvo rasta naujų pažeidimų dėl gyvulių ženklinimo reikalavimų. Šį kartą už gyvulius atsakingam „HBH“ darbuotojui buvo surašytas nutarimas dėl administracinio nusižengimo.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ nori priminti, kad šiuo metu organizacija dirba su trisdešimt gyvūnų nepriežiūros ar žiauraus elgesio atvejų. Yra siekiama, jog už juos atsakingi asmenys ar įmonės būtų nubausti, užsiimama nuolatiniu visuomenės švietimu, teikiamos rekomendacijos bei nuolat bendraujama su atsakingomis institucijomis.

Tačiau, kaip ir kiekvienai viešajai įstaigai, siekiančiai sėkmingai ir produktyviai vykdyti savo veiklą, GGI reikalinga žmonių parama.

Kurkime gyvūnams draugišką pasaulį kartu!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder