Rajone pradėjo veikti dar viena jaunimo erdvė

Rajone pradėjo veikti dar viena jaunimo erdvė

Mušdami būgnus bei grodami dūdmaišiu entuziastingi savanoriai pirmadienį Priekulės jaunimą pakvietė į atviros erdvės atidarymą. Vienas iš jaunimo problemų sprendimo Klaipėdos rajono savivaldybėje plano tikslų yra plėtoti jaunimo poreikius atitinkančią laisvalaikio praleidimo paslaugų įvairovę, įrengiant atviras jaunimo erdves.

Šurmulys Ievos Simonaitytės gimnazijoje prasidėjo jau ryte.

„Per ilgąsias pertraukas siekėme sudominti moksleivius, grodami muzikos instrumentais, dalijome skrajutes apie vakare vyksiantį atviros jaunimo erdvės atidarymą“, – pasakojo visuomeniniais pagrindais erdvėje dirbantis klaipėdietis Tomas Jurginas. Pritraukiant būsimus erdvės lankytojus jam talkino ir kiti savanoriai – Mykolas ir Mantvydas Viliai, Linas Gabalis.

„Iš pradžių jaunuoliai nedrąsiai į mus žvelgė, daugiau dėmesio sulaukėme iš mažesniųjų, tačiau vakare moksleiviai pradėjo rinktis erdvėje, įsijungė mėgstamą muziką, vaišinosi arbata ir skanėstais, žaidė žaidimus. Populiariausias – stalo futbolas, tačiau daugelis norėjo pabandyti ir senuosius žaidimus, tokius kaip mancala, tvirtovė, halma, šachmatai“, – sakė T. Jurginas.

Į erdvę atvyko ne tik jaunieji priekuliškiai. Įkurtuvių proga pasveikino Priekulės kultūros centro darbuotojai, seniūnijos seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė. „Mums labai padėjo seniūnijos darbuotojai, tvarkant erdvę, jie pasirūpino ir reikalingomis statybinėmis medžiagomis, jautėme stiprų seniūnės palaikymą“, – bendradarbiavimu džiaugėsi vaikinas.

Priekulės atvira jaunimo erdvė buvo įkurta asociacijai Amatininkų gildija „Krikragaa“ sudarius sutartį su Ievos Simonaitytės gimnazija. Jaunimui buvo perduotos apleistos patalpos senose dirbtuvėse. Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė (jaunimo reikalų koordinatorė) Adelija Radžienė neslėpė, kad pirmas vaizdas buvęs niūrus.

„Džiaugiuosi, kad jaunimas neišsigando iššūkio ir padirbėjo – patalpos drauge su seniūnijos darbuotojais buvo sutvarkytos“, – iniciatyvius jaunuolius gyrė jaunimo reikalų koordinatorė.

Savanoriu dirbantis vaikinas užsiminė, kad svajonių turi įvairių, tačiau artimiausi planai – susipažinti su būsimaisiais erdvės lankytojais ir išsiaiškinti jų poreikius: „Nenoriu įbrukti tai, kas man patinka, o duoti tai, ko jiems reikia ir ko jie nori. Manau po mėnesio susidarys aktyvas ir tada jau rimčiau galėsime planuoti veiklą. Žinoma, viskas priklauso ir nuo to, kiek turėsime pinigų priemonėms, medžiagoms“.

Tomas pagal specialybę dirba vaizdo operatoriumi Klaipėdos dramos teatre, domisi folkloru, muzikuoja, dainuoja, šoka, su bendraminčiais mokosi lietuviškų tradicinių amatų ir įgytas žinias perduoda jaunajai kartai: „Dramos teatre konkretaus darbo grafiko nėra, tad lieka nemažai laisvo laiko, kurį skiriu jaunimo erdvėms. Praeitą žiemą dalyvavau Lenkijoje vykusiuose tarptautiniuose jaunimo mainuose, kurių tema buvo savanorystė, jos principai, sužinojome, kaip pasirinkti tinkamus savanorius, kaip su jais dirbti ir pan. Paskaitos ir užsiėmimai vyko visą savaitę, tad įgijau daug naudingos informacijos“.

Linksmai atviroje erdvėje praleidę laiką, jaunuoliai tikino čia tikrai sugrįšiantys.

„Tikiu, kad reklama „iš lūpų į lūpas“ padarys savo ir erdvė bus pilna smalsuolių, norinčių išbandyti jėgas tiek loginiuose žaidimuose, tiek prie nuotaikingo stalo futbolo“, – optimistiškai kalbėjo T. Jurginas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder