Ratuotiesiems Smiltynė gali pabrangti

Ratuotiesiems Smiltynė gali pabrangti

Klaipėdos miesto savivaldybė svarsto kitąmet didinti rinkliavą už automobilių stovėjimą Smiltynėje. Tikimasi, jog šitaip bent iš dalies pavyks išspręsti kasmet vis augančio automobilių skaičiaus problemą.

Pasak Klaipėdos vicemero Artūro Šulco, problemą prašo išspręsti Smiltynėje dirbantys ir dažnai joje besilankantys žmonės.

"Reikia mažinti transporto kiekį Smiltynėje. Apie tai su specialistais kalbėjomės ir anksčiau. Ten eismas tampa vis sudėtingesnis. Atsidaro Jūrų muziejaus atnaujintos ekspozicijos. Lankytojų srautas bus dar didesnis nei iki šiol. O ir paprastai vasarą, savaitgaliais ten niekas nebetelpa", - teigė uostamiesčio vicemeras.

Kelias Smiltynėje yra gana siauras, o juo turi dalytis ir transporto priemonės, ir praeiviai. Ten važiuoja ir naujas hibridinis autobusas. Pasitaiko atvejų, kai dėl didelio transporto srauto eismas apskritai sustoja.

A. Šulco teigimu, bus laukiama galutinių specialistų išvadų.

KAINA. Vasarą stovėjimas Smiltynėje kainavo 90 centų už valandą. Redakcijos archyvo nuotr.

"Reikia pradėti galvoti apie žmonių saugumą ir sveiką gyvenimą. Nors ten parkavimo mokestis yra pakankamai didelis, tai įtakos nedaro. Kalbamės apie kompleksines priemones. Mūsų manymu, Kuršių Nerija yra ta zona, kur taršos emisija turi būti nulinė arba arti to. Būtų labai paprasta pastatyti draudžiamąjį kelio ženklą. Bet tada kiltų chaosas", - tikino A. Šulcas.

Vicemero teigimu, yra siūlymas dar labiau didinti vietinę rinkliavą už automobilių parkavimą. Pastaraisiais metais, prasidedant šiltajam sezonui, nuo 8 iki 22 val. už stovėjimo valandą reikia susimokėti 90 centų.

"Dažniausiai važiuoja užsienio turistai. Iš jų nepaimti pinigų - nuodėmė. Ateityje galbūt būtų galima rinkti rinkliavą už įvažiavimą į Smiltynę, perbraižyti parkavimo vietas, minimaliai jų sumažinti. Tačiau sprendimai dar nepriimti. Tai tik specialistų sudarytas galimas scenarijus", - sakė A. Šulcas.

Stovėjimas Smiltynėje apmokestintas pernai. Nors Smiltynė priskirta vadinamajai raudonajai senamiesčio zonai ir kainos tokios pat, kaip ir senamiestyje, už stovėjimą ten reikia mokėti ir savaitgaliais. Tiesa, Smiltynėje rinkliava renkama nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder