Regiono plėtros taryba nori būti veiksmingesnė

Regiono plėtros taryba nori būti veiksmingesnė

Klaipėdos regiono plėtros taryba svarsto idėją įsteigti Vakarų Lietuvos savivaldybes vienijančią asociaciją. Jos pagalba lengviau būtų įgyvendinami projektai, padėsiantys pritraukti daugiau europinių lėšų bei turistų.

Regiono plėtros tarybą sudaro apskrities viršininkas, apskrities savivaldybių merai ir deleguoti savivaldybių tarybų nariai. Šiuo metu ji yra ne juridinis asmuo ir tai riboja jos veiklą. Teigiama, kad asociacijos įsteigimo atveju būtų sutaupyta lėšų, Vakarų Lietuvos regiono balsas taptų svaresnis.

Ar ši idėja bus įgyvendinta, priklausys nuo apskrities savivaldybių tarybų sprendimų, kurie bus priimti iki šių metų rudens. Asociacijos veiklai lėšų ketinama gauti iš kiekvienos savivaldybės nario mokesčio.

"Nario mokestis būtų mokamas nuo savivaldybėje gyvenančių žmonių skaičiaus - nuo žmogaus po 25 centus ir ne mažiau 5 000 litų. Žinome, kad Neringos savivaldybėje yra mažai gyventojų, atsižvelgiant į tai, manome, kad 5 000 yra ta suma, nuo kurios savivaldybės galėtų prisidėti", - teigia Vaidotas Linkus, Regiono plėtros departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Klaipėdos apskrities skyriaus vedėjas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder