Rekonstruotos elektros linijos virš Kuršių marių

Rekonstruotos elektros linijos virš Kuršių marių

Penktadienį Neringai atstatyta įprasta elektros energijos tiekimo schema. Elektros energija tiekama per Kuršių marias besidriekiančia aukštos įtampos linija, kurios atnaujinimas, pasak darbus atlikusių bendrovių „Irdaiva“ ir „Litenergoservis“ atstovų, buvo ypatingas inžinerinis iššūkis. Žemyną su kurortiniu pusiasaliu jungiančią liniją prireikė remontuoti dėl laidų pažeidimų.

Remontuoti aukštos įtampos tinklus prireikė dėl didelių laidų pažeidimų. Dėl šios priežasties laikui bėgant, būtų sutrikęs elektros energijos tiekimas į Neringą. Manoma, kad elektros linija pažeista dėl praplaukiančių jachtų kaltės.

Kaip sako darbus atlikusios bendrovės „Irdaiva“ generalinis direktorius Irmantas Kubilius, su tokia užduotimi susitvarkyti pajėgūs tik aukščiausio lygio specialistai, nes aukštos įtampos (110 kV) laidai driekiasi net 100 m aukštyje.

„Atramos labai aukštos, o oro sąlygos buvo itin nepalankios – didelis vėjas, žema tempratūra. Be to viena elektros grandis nuolat veikė, kad nebūtų visiškai nutrauktas elektros energijos tiekimas Neringos gyventojams“, - teigia I.Kubilius.

Atliekant darbus į pagalbą pasitelkta unikali itališka laidų tempimo įranga, nes Lietuvoje daugiau nėra tokiame aukštyje elektros linijų. Keičiant elektros laidų atkarpas, kurių ilgis siekė net po 1605 m, naudotas analogų šalyje neturintis plienu sutvirtintas laidas. Pakeista ir laidą palaikanti linijinė armatūra, kurios vienos iš sudedamųjų dalių svoris siekia 200 kg.

Siekiant užtikrinti, kad Neringos gyventojams nebūtų nutrauktas elektros energijos tiekimas, darbai buvo vykdomi dviem etapais . Pirmasis įvykdytas 2017 m. balandžio 18-28 d., o antrasis gegužės 2-8 dienomis. Įprasta elektros tiekimo schema Neringos miesto savivaldybei atstatyta gegužės 12 d.

Bendrovės „Irdaiva“ ir „Litenergoservis“ kaip jungtinės veiklos partneriai, teikia aukštosios įtampos elektros perdavimo linijų remonto ir eksploatavimo paslaugas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder