Rūšiuotojai susiduria su pilnais konteineriais

Rūšiuotojai susiduria su pilnais konteineriais

Klaipėdiečiai pastebi, kad atliekų vežėjai ne visada suspėja ištuštinti antrinėms žaliavoms skirtus konteinerius. Tačiau tvarka nepasižymi ir patys žmonės - į specialius konteinerius meta kas papuola po ranka.

Mieste yra kelių tipų plastikui, stiklui bei popieriui skirtų konteinerių, tačiau jau ne vienas žmogus "Vakarų ekspreso" redakcijai skundėsi, jog atliekų vežėjai į juos nekreipia dėmesio net tuo atveju, jeigu jie yra perpildyti.

Tai pastebėta įvairiose Klaipėdos vietose - Tauralaukyje, pietiniuose gyvenamuosiuose kvartaluose. Yra manančių, kad miestiečiai ėmė atidžiau rūšiuoti atliekas, tačiau sąlygos tam netinkamos.

Klaipėdos komunalinių atliekų tvarkymo taisyklės nurodo, kad už šio tipo konteinerius yra atsakingi šiukšlių surinkėjai ir vežėjai - jie ištuštinami pagal atskirai sutartus grafikus.

"Jeigu žmonės mus informuoja, jiems tik padėkojame ir įspėjame vežėją. Įprastai to užtenka, kad konteineris būtų ištuštintas", - sakė Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė.

Be to, abejojama, ar žmonės taip sąžiningai antrinėms žaliavoms skirtus konteinerius naudoja pagal paskirtį. Iki šiol pastebima, kad į juos primetama visokio šlamšto.

Na, o sąžiningiems piliečiams, kurie susiduria su perpildytais konteineriais, patariama iš to tragedijos nedaryti ir perdirbimui tinkamas atliekas išmesti su kitomis šiukšlėmis - jos Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro sąvartyne vis tiek išrūšiuojamos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder