Sankryžai - Europos pinigai

Sankryžai - Europos pinigai

Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžai rekonstruoti bus skirta Europos Sąjungos (ES) Sanglaudos fondo parama dar iš 2007-2013 metų biudžeto.

Pasak susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio, jo įsakymu patvirtinta tokio finansavimo galimybė užtikrins spartesnę šio svarbaus Klaipėdai bei visai Lietuvos transporto sistemai projekto įgyvendinimo eigą.

"Uosto pusėje statomas Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas (KKT), miesto prieigose - baigiama Jakų sankryžos rekonstrukcija. Akivaizdu, kad toliau nieko nedarant Baltijos prospekte kils didelių eismo problemų. Tačiau panaudoti ES lėšas šiam projektui galėjome tik tada, kai buvo valstybiniu lygiu pripažinta, kad Baltijos prospektas yra neatsiejama IX B transporto koridoriaus tąsa. Be to, savo namų darbus atliko ir miesto savivaldybė", - "Vakarų ekspresui" sakė E. Masiulis.

Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžai rekonstruoti ketinama panaudoti iki 20 mln. litų. Didžioji dalis šios sumos, 85 proc., bus skirti iš ES Sanglaudos fondo, o kiti 15 proc. - Lietuvos biudžeto lėšos.

E. Masiulis tikisi, kad sankryža bus rekonstruota iki kitų metų pabaigos. "Aišku, tai labai optimistinis noras. Tačiau realiai darbai galėtų būti baigti 2014 m. pradžioje", - svarstė ministras.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto (KVJU) direkcijos užsakymu jau yra užbaigti techniniai visų trijų sankryžų projektai. Pasak KVJU direkcijos atstovės Gedos Mikaločienės, projektai perduoti uostamiesčio savivaldybei, kuri jau gali skelbti konkursus rangovams išrinkti.

Klaipėdos miesto savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė paaiškino, kad gavę finansavimą jie tuo pat metu privalo atlikti ir daugybę kitų procedūrų.

"Tačiau tuo pat metu mes jau galime ir skelbti rangovo konkursą. Spėjame, kad pinigai mums bus patvirtinti šių metų pabaigoje ar kitų pradžioje, o darbai prasidės 2013-ųjų pavasarį", - sakė E. Jurkevičienė.

Planuojama, kad Klaipėdos KKT pradės veikti jau kitą vasarą. Terminalas galės aptarnauti apie milijoną keleivių per metus.

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder