Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas - prieš Šilutės konservatorių lyderį

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas - prieš Šilutės konservatorių lyderį

"Tvarkiečio“ Kęsto Komskio vadovaujama Seimo Antikorupcijos komisija imasi tirti dėl statybininkų darbo broko plačiai nuskambėjusios Šilutės Vydūno gimnazijos renovacijos aplinkybes. Anot pagėgiškio parlamentaro, komisiją imtis šio tyrimo paskatino Šilutės gyventojų prašymas išsiaiškinti, ar už nekokybiškai atliktus gimnazijos pastato atnaujinimo darbus kartais nebuvo sumokėta pernelyg brangiai ir ar tuometinio savivaldybės administracijos direktoriaus Šarūno Laužiko ir renovacijos generalinio rangovo nesiejo korupciniai santykiai.

Milijonai – kaip į balą

Renovuojant Vydūno gimnaziją buvo pakeisti langai, durys, sanitariniai mazgai, elektros instaliacija, priešgaisrinės saugos sistema, ventiliacija, apšiltintos sienos, stogas, įrengti du liftai, rekonstruotos patalpos. Valstybės investicijų fondui ir Šilutės rajono savivaldybei visa tai atsiėjo beveik 8,7 mln. Lt.

Tačiau rangos konkursą laimėjusios vilniečių UAB "Pireka" subrangovinės įmonės blogai uždengė pastato stogą, o drenažo aplink gimnaziją atnaujinimo darbai iš viso nebuvo įtraukti į projektą. Todėl visa griaunantis vanduo greitai ėmė skverbtis į mokyklą ir iš apačios, ir per stogą, ardydamas sienas ir viršutinių aukštų lubas.

Tokios renovacijos pasekmių nereikėjo ilgai laukti: vos daugiau kaip po dvejų metų statybininkams teko grįžti į Vydūno gimnaziją taisyti broko.

K. Komskio akys krypsta į Š. Laužiką

K. Komskio teigimu, jis jau kreipėsi į Centrinę projektų valdymo agentūrą ir Šilutės rajono savivaldybę dėl informacijos apie Šilutės Vydūno gimnazijos renovaciją. Išnagrinėjusi gautą medžiagą, komisija spręsianti, ar pradėti tyrimą dėl galimų korupcinių santykių.

Anot K. Komskio, tai ne vienintelis atvejis, dėl kurio komisijos akys krypsta į buvusį Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorių.

"Komisija turi daugiau medžiagos apie Š. Laužiką – dėl jo sutarčių su savo šeimos įmonėmis“, – telefonu tvirtino Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas. Tačiau jis atsisakė plačiau apie tai kalbėti, teigdamas, kad jau ir taip daug pasakęs.

Tuo tarpu Š. Laužikas tvirtina, kad jo vadovavimo savivaldybės administracijai metais visi viešieji pirkimai buvo vykdomi skaidriai, o pastarieji įvykiai, kai rajono tarybos opozicijos nariai puolami visais įmanomais būdais, jam primenantys Pagėgių savivaldybės, kurios meru prieš brolį Virginijų Komskį buvo pats Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas, valdymo metodus.

"Prieš kurį laiką valdantieji beveik visą opoziciją apskundė etikos komisijai. Neseniai sužinojau, kad savivaldybės administracijai duotas nurodymas išknisti kaip galima daugiau mano padarytų klaidų, – sakė dabartinės Šilutės rajono savivaldybės tarybos opozicijos lyderis Š. Laužikas. – Žodžiu, Šilutėje kartojasi Pagėgių scenarijus, – siekiama įbauginti opoziciją, kad valdančioji dauguma galėtų niekieno netrukdoma tvarkyti savo reikalus“.

Šilutės rajono savivaldybės mero pavaduotojo pareigas nuo šio pavasario eina buvęs K. Komskio padėdėjas, Šilutės "tvarkiečių“ lyderis Vaidas Pavilonis, o administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigose įsitvirtino jo partietė Dainora Butvydienė, kuri praeitą kadenciją tokias pat pareigas ėjo Pagėgių savivaldybėje.

"Šilutės ETA žinios"

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder