Seni, seni, raudonnosi, ką tu man padovanosi?

Seni, seni, raudonnosi, ką tu man padovanosi?

Pirmąją Kalėdų dieną Teatro aikštėje čiupti už skvernų tėveliai, atėję su atžalomis į Teatro aikštę, prisipažino, kad juos čia atviliojo ne tiek eglutė, kurią jau kelis kartus prieš šventes apžiūrėjo, o pažadėtasis šiaurinių šunų - Sibiro haskių - kinkinys.

Žinoma, ir Kalėdų Senelis vaikams, jau apdovanotiems gal net ne vieno, vis dar aktualus. Taigi, į Teatro aikštę traukė daugiausiai šeimos, turinčios atžalų. Bet ir bevaikio jaunimo nestigo. Garbingesnio amžiaus miestelėnų, nepaisančių oro prognozių, irgi pasitaikė. Taigi, Kalėdos. Jos visada įsimintinesnės, jei kur nors išsiruoši.

"Mingės" kapelija, verčianti iš koto "Europiadų" dalyvius ir žiūrovus įvairiuose Senojo žemyno kraštuose, nėrėsi iš kailio, tad jai pavyko išjudinti klaipėdiečius, kurie šokdami net sušilo.

Visi susirinkusieji laukė žadėtų staigmenų. O jas buvo paruošęs Kalėdų Senelis, kvietęs vaikučius savo talentus viešai atskleisti. Kai kuriems ir labai pasisekė dovanėlių gauti. Drąsiausiems visada labiau pavyksta nei nedrąsiems ar abejojantiems. Klaipėdos verslininkai pasistengė, kad ir suaugusiems būtų ką veikti,- viliojo užkandžiais, arbatomis ir karštu vynu.

Daug kas norėjo vaikus į šiaurinių šunų - Sibiro haskių - tempiamas roges įsodinti, bet - vaikų daug, kinkinys, vadeliojamas Ingridos Bieliauskaitės,- tik vienas... Ateityje tų haskių veislės simpatiškų šunų kinkinių gal regėsime ir gausiau, nes jų dauginimu Lietuvoje rūpinasi bendrovė "Velnio malūnas". Beje, į renginį atėjo nemažai klaipėdiečių vedini savo augintiniais haskiais.

Kaip visada aktyviesiems organizatorių surengta šventė patiko. Na, o laukusieji, kad juos kas linksmintų asmeniškai, gal kiek ir raukė nosis. Bet juk visi puikiai žinome, kad išorės veiksniai nelabai teprisideda, jei šventės nesinešioji savyje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder