Senjorų viešnagė Durbės savivaldybėje

Senjorų viešnagė Durbės savivaldybėje

Turėjome puikią progą pristatyti Klaipėdą kaip kultūros sostinę Durbės savivaldybės Liegu (Latvija) kultūros namuose vykusiame senjorų draugystės renginyje.

Mes įteikėme albumą "Klaipėda neužšąlantis kultūros uostas" ir gyvų gėlių laivelį - meilės miestui simbolį - bei parodėme koncertinę programą (mišrus ansamblis "Klaipėda").

Lydėjo mus jūrininkas - Jūros veteranų asociacijos narys Kazimieras Povilaitis, o kad visiškai neliktų kalbos barjero, mus dar lydėjo ir vertėjavo Klaipėdos apskrities latvių asociacijos "Atpūta" pirmininkas Gotfridas Tapinas. Jis mums kelionės metu daug papasakojo istorijų, taip pat ir apie "gyvybės kelią" tarp Liepojos ir Klaipėdos krašto. Tai sujaudino senjorų širdis, visada jautriai reaguojančias į istorijos vingius, ypač liečiančius tautų sesių bendravimą.

Renginio organizatorė, Liegu kultūros namų direktorė Dzintra Cale yra ir šokių kolektyvo "Trumpe" vadovė. Ji ypač pasižymėjo svetingumu, atvira širdimi. Savo jaukiuose, šiltuose namuose sutalpino daug kolektyvų, suteikė galimybę visiems susipažinti ir susidraugauti.

Kartu su G. Tapinu ji paskelbė baltų vienybės šventės pirmuosius renginius ir patikino, kad šiemet renginių ir susitikimų bus daugiau. Mes visada už bendravimą, todėl pasinaudojome proga pakviesti Latvijos kolektyvus atvykti ir aplankyti kitus asociacijos kolektyvus, kartu koncertuoti vasaros renginiuose, paplaukioti laivais, pažiūrėti delfinariumo programas, pavaikščioti po miestą, surengti koncertus-vakarones.

Kelias atgal, atrodo, buvo trumpesnis. Vakarėjo, mus lydėjo šiaurės žvaigždė ir lietuviškos ilgesingos dainos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder