Šeštadienį Klaipėda kvepės šviežia žuvimi

Šeštadienį Klaipėda kvepės šviežia žuvimi

Be to, kad uostamiesčio gyventojus tiesiog užgrius lavina įvairiausių įdomių renginių, skubame jiems pranešti dar vieną  gerą žinią - žvejai pasirūpino, kad klaipėdiečiai juose dalyvautų būdami sotūs.

Šeštadienį 9.30 val. Danės upės krantinėje, tarp Pilies tilto ir senojo AB "Smiltynės perkėla" administracinio pastato, buvusios "Prieplaukos", t. y. netoli tos vietos, iš kurios anksčiau plaukdavo senosios perkėlos keltai, žvejai pardavinės prieš aštuonias valandas Baltijos jūroje sugautą žuvį.

Pasak Mindaugo Rimeikio, buvusio UAB Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono direktoriaus pavaduotojo, aukciono vedėjo ir vadybininko, bandančio atgaivinti Klaipėdoje prekybą šviežia žuvimi, galbūt atplauks laivai, galbūt žuvis bus atvežta mašina iš Karklės, iš kitų vietų, iš visų keturių pusių, kaip juokauja Mindaugas, tačiau jos tikrai bus. Žvejai žvejos naktį ir parplukdys ją į krantą.

M. Rimeikio manymu, 1 kg menkės kainuos mažiau nei 6 Lt, oto - 12 Lt, strimelės - 1,7-2 Lt. Anot jo, preliminari jo nurodyta kilogramo žuvies kaina gali skirtis 10-15 proc.

M. Rimeikio teigimu, prekyba žuvimi nurodytoje vietoje, planuojama, vyks gal ir ne kiekvieną dieną, gal kas antrą, bet bus daroma viskas, kad klaipėdiečiai turėtų galimybę nuolatos pigiau - be tarpininkų ir, svarbiausia, - nusipirkti šviežios žuvies.

Apie žvejų bandymus pardavinėti šviežią žuvį ir prie Danės upės krantinių, ir prie prekybos ir pramogų centro "Akropolis" dienraštis "Vakarų ekspresas" rašė ne kartą. Deja, prekyba vykdavo labai vangiai ir dėl to, kad sunku prognozuoti, kada žvejai turės šviežios žuvies - žinia, kyla štormas, ir laivai neišplaukia į jūrą.

M. Rimeikis, neseniai pristatęs savo sumanymą atgaivinti prekybą šviežia žuvimi Klaipėdos miesto tarybos Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijoje, tikisi, kad šis kartas nemeluos. Beje, jis džiaugiasi, kad Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai tarpininkaujant pavyko gana operatyviai išspręsti leidimo laivams švartuotis ir kitus organizacinius reikalus.

"Tam, kad klaipėdiečiai galėtų valgyti šviežią žuvį, šio reikalo turi imtis tuo užsidegęs žmogus, viską padaryti iki galo ir nenumesti idėjos pusiaukelėje", - sako M. Rimeikis.  

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder