Šeštadienį Teatro aikštėje kvepėjo žuviene

Šeštadienį Teatro aikštėje kvepėjo žuviene

Šeštadienio popietę Teatro aikštėje klaipėdiečius žvejai ir kariškiai vaišino gardžia žuviene ir koše. Tai jau dešimtus metus rengiama bendra Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacijos bei Lietuvos karinių jūrų pajėgų šventė, skirta miesto gyventojams ir svečiams.

Pasak Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacijos pirmininko Algirdo Aušros, ši graži tradicija gimė dar tuomet, kai prieškalėdiniu laikotarpiu uostamiestyje nevykdavo jokie vieši renginiai.

"2002 metais pasitarėme su Lietuvos karinių jūrų pajėgų admirolu Kęstučiu Macijausku ir pakvietėme klaipėdiečius į pirmąją žuvienės šventę", - prisiminė A. Aušra.

Linkėdami klaipėdiečiams sočių ir linksmų švenčių organizatoriai nepagailėjo kvapnios žuvienės, išvirtos iš menkės ir kitos vietos žvejų pagautos žuvies, bei kariškių išvirtos gardžios grikių košė su mėsa. Nemokamų vaišių pakako keliems šimtams žmonių.  Klaipėdiečiai gyrė skanią žuvienę ir košę, ne vienas stojosi į eilę antros porcijos.

Renginio metu skambėjo kalėdinės giesmės, vyko prekyba kalėdiniais skanėstais ir tautodailės dirbiniais, sužvarbusieji galėjo pasišildyti prie simbolinio laužo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder