Šilutėje – dar daugiau žuvies

Šilutėje – dar daugiau žuvies

Penktadienio rytą Šilutę pasiekė keturių šio rajono savivaldybės merų – trijų buvusių ir dabartinio – dovana miestui – per pusę tonos sverianti milžinišką žuvį karutyje, dardančiame per tiltą, vaizduojanti skulptūra.

Šią dovaną merų ketvertas – Šarūnas Laužikas, Algirdas Balčytis, Arvydas Jakas ir Virgilijus Pozingis – buvo viešai pažadėję šilutiškiams savivaldybių tarybų rinkimų įkarštyje praeitų metų pradžioje.

Savo pažadą politikai ištesėjo – žuvies skulptūra Šilutę pasiekė dieną prieš miesto šventę. Ji laikinai pastatyta priešais Šilutės pasididžiavimą – miesto mecenatu tituluojamo H. Šojaus dvaro rūmus. Parinkti "žuviai" nuolatinę vietą bus prašoma miestelėnų – bus vykdoma apklausa.

Skulptūra nukalta iš juodojo metalo, ji visa padengta cinku ir nudažyta. Darbo autorius – kalvis Linas Leščiauskas iš Klaipėdos.

Visi trys buvę merai pasitiko “žuvį” Šilutėje ir padėjo iškrauti ją iš priekabos. V. Pozingis tuo metu Savivaldybėje bendravo su Šilutės pirmosios ir Buchtehudės (Vokietija) Halepagheno gimnazijų mokinių bei mokytojų delegacija.

Š. Laužikas, A. Balčytis ir A. Jakas liko patenkinti kalvio darbu.

Tačiau linksmoji dalis čia ir baigėsi – dabar merų ketvertui teks sumažinti savo santaupas ir sumesti kalviui nei daug, nei mažai – po kokius 7 000 litų.

"Šilutės ETA žinios"

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder