Šilutės etikos sargai imasi paties mero

Šilutės etikos sargai imasi paties mero

Virgilijų Pozingį, Šilutės rajono savivaldybės merą, rajono tarybos etikos komisijai apskundė Tarybos narys, buvęs meras Arvydas Jakas.

Seimo rinkimams kartu su Artūro Zuoko sąjunga "Taip" besirengiantis A. Jakas kaltina savivaldybės vadovą melagingai apkaltinus jį melu.

Anot Etikos komisijos pirmininko socialdemokrato Alfonso Vanago, Tarybos narys apskundė merą dėl to, kad šis per pastarąjį Tarybos posėdį, kuriame A. Jakas vien tik rajono valdančiosios kaolicijos balsais buvo nušalintas nuo Kontrolės komiteto pirmininko pareigų, neva suklaidino Tarybą, pareiškęs, kad jis – A. Jakas – tame pačiame Tarybos posėdyje melavo, tvirtindamas, jog pasirašė paskutinio Kontrolės komiteto posėdžio dokumentus.

Pasak A. Vanago, A. Jakas ir toliau tvirtina, kad minėto posėdžio protokolą pasirašė, ir esąs įsitikinęs, kad V. Pozingio jam mestas kaltinimas galėjo turėti įtakos Tarybos balsavimui dėl jo nušalinimo nuo Kontrolės komiteto pirmininko pareigų.

Su pačiu A. Jaku susisiekti nepavyko.

Šilutės r. savivaldybės meras, krašto valstiečių ir žaliųjų lyderis V. Pozingis mano, kad A. Jakas paskubėjo kreiptis į etikos sargus. Mero teigimu, Taryboje jis kalbėjo ne apie Kontrolės komiteto posėdžio protokolą, bet apie šio komiteto veiklos programą, ant kurios A. Jakas esą tikrai nebuvo padėjęs parašo.

"Tegul A. Jakas pirma išsiaiškina, ant ko pasirašė, o tik paskui puola ieškoti priekabių, – telefonu sakė V. Pozingis. – Kita vertus, tai nebuvo pagrindinis argumentas jį nušalinti nuo komiteto pirmininko pareigų. Yra ir rimtesnių argumentų, – tvirtino meras. – A. Jakas turėjo du mėnesius laiko, skaičiuojant nuo valdančiosios daugumos jam pareikšto nepasitikėjimo dienos. Galėjo ateiti pasikalbėti, kaip toliau dirbti ir organizuoti komiteto veiklą. Tačiau jis nepasirodė. O paskui dar apkaltino mus, kad apie jo nušalinimą nuo komiteto pirmininko pareigų jam niekas iš anksto nepranešė, – neslėpė nusistebėjimo savivaldybės vadovas. – Bet jis ne tą oponentą pasirinko kovoti prieš rinkimus į Seimą. Juk aš ten nesiruošiu. Todėl manau, kad A. Jakas šį kartą nieko nepeš".

Etikos komisijos posėdis numatytas ateinantį antradienį, vasario 7 d.

www.silutesetazinios.lt

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder