Šilutės kraštas lieka be ateities vizijų

Šilutės kraštas lieka be ateities vizijų

Pamario sostine tituluojamos Šilutės r. savivaldybės pastangos sukurti naują krašto plėtros viziją bent kol kas primena bandymą sudėti gražią dėlionę iš 1000 detalių neturint pavyzdžio: pavienių minčių labai daug, tačiau sudėti jas visas į vieną paveikslą ne taip jau ir paprasta.

Vasaros pradžioje Šilutėje pradėjusi kilti iniciatyvų už visapusišką pamario krašto plėtrą banga rudeniop tarsi apmirė: gegužės vidury radosi pirmosios krašto ateičiai neabejingų piliečių forumo užuomazgos, kurios jau liepos pradžioje išaugo į gerokai platesnę (tiek dalyvių skaičiumi, tiek tematika) diskusiją, kaip suteikti naują impulsą Šilutės miesto (ir viso krašto) gyvenimui. Po kelių savaičių, liepos pabaigoje, naujieji Savivaldybės vadovai pakvietė vietos verslininkus pokalbio apie tolesnę rajono plėtrą. Deja, taip gražiai pradėta pinti minčių gija vėliau tartum nutrūko…

Savivaldybės merė Daiva Žebelienė neslepia apgailestavimo, kad iš karto nepavyko užvesti šilutiškių ant tolesnių ieškojimų tako, tačiau ji teigia neprarandanti vilties, kad Šilutės bendruomenėje snaudžiantį idėjų vulkaną vis dėlto pavyks pažadinti.

„Artimiausiu metu kviesime Savivaldybės strateginio planavimo darbo grupės posėdį, – rengsime savo rajono plėtros viziją. Lapkričio pabaigoje arba gruodžio pradžioje ją pristatysime Šilutės bendruomenei, – sakė telefonu D. Žebelienė. – Į šį susitikimą pakviesime daugiau visuomenės atstovų, ir tikiuosi, kad mums viskas pavyks“.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder