Šilutės-Rusnės kelyje vanduo pamažu slūgsta

Šilutės-Rusnės kelyje vanduo pamažu slūgsta

Ankstyvo potvynio užkluptose Šilutės ir Rusnės teritorijose padėtis stabilizuojasi. Sudėtingesnė situacija išlieka Pagėgių savivaldybėje.

Apsemtame kelio ruože Šilutė-Rusnė, kurio ilgis 452 metrai (nuo 6,290 iki 6,742 km), šeštadienį toliau slūgo vanduo - nuo ankstaus ryto iki 13.00 val. jis nuslūgo iki 67 centimetrų.

Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos, lengvąsias transporto priemones ir gyventojus "Klaipėdos regiono keliai" perkelia specialiomis transporto priemonėmis.

Ketvirtadienį ir penktadienį, kai potvynio vanduo kilo pradžioje iki 80 centimetrų, o vėliau pasiekė ir 90 centimetrų, automobilių perkėlimas buvo nutrauktas, primena ELTA.

Šilutės rajono potvynio zonoje šeštadienį lankosi vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas. Ministras pamaryje susidariusią padėtį svarsto kartu su Šilutės rajono, Pagėgių merais, savivaldybių specialiųjų tarnybų pareigūnais. D. A. Barakauskas Lietuvos radijui sakė, kad komisijos posėdyje svarstomos prevencinės priemonės, kurios ateityje užtikrintų, kad užliejamose teritorijose tokios ekstremalios situacijos nesikartotų.

Premjeras Algirdas Butkevičius penktadienį sakė, kad jo vadovaujama Vyriausybė žada sugrįžti prie estakados kelyje Šilutė - Rusnė statybos klausimo, nes kasmet potvynis vietos gyventojams sukelia daug problemų.

"Dėl estakados statybos, manau, bus grįžtama prie to klausimo", - žurnalistams sakė jis.

Premjeras priminė, kad dar 2008 metais Susisiekimo ministerija ir Šilutės savivaldybės administracija pasirašė susitarimą dėl projekto parengimo ir jo finansavimo iš savivaldybės biudžeto lėšų. Vėliau buvo numatyta, kad Susisiekimo ministerija iš Kelių priežiūros ir plėtros programų skirs pinigus to projekto įgyvendinimui.

"Aišku, po to darbai, matyt, nutrūko. Kiek žinau, projektas yra padarytas", - kalbėjo penktadienį A. Butkevičius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder