Šilutės uoste aptiktas įšalęs brakonierių tinklas

Šilutės uoste aptiktas įšalęs brakonierių tinklas

Mažųjų laivų uoste lede įšalęs keliasdešimtiems metrų ilgio pinto valo žvejybinis tinklas, vos tik pajudintas, bandant jį ištraukti, nugarmėjo į dugną su visa į jį įsipainiojusia žuvimi.

Uosto akvatorijoje įšalusį tinklą pastebėjo antradienį pačiuožinėti ant ledo čia susirinkę miestelėnai. Siekdami apsaugoti Šyšos upės žuvis nuo žūties, įsipainiojus į tinklą, čiuožimo mėgėjai apie radinį pranešė Šilutės rajono aplinkosaugininkams. Pastarieji tą pačią dieną pasirodė ant prieplaukos ledo kartu su Šilutės ugniagesiais gelbėtojais, ginkluotais grandininiais pjūklais ir metaliniais basliais ledui kirsti. Tačiau greitai sutemo, todėl žuvų gelbėtojams teko nutraukti operaciją.

Darbai buvo atnaujinti trečiadienio rytą.

Ugniagesiai gelbėtojai grandininiais pjūklais išpjovė ledą iš abiejų įšalusio tinklo pusių per visą jo ilgį. Tačiau, vos tik pajudinus ledo luitus, bandant juos ištraukti, tinklas nutrūko ir nugarmėjo į tamsų dugną.

Liudininkai tvirtina matę į tinklą įsipainiojusių žuvų. Deja, mačiusių, kas ištempė tinklą išilgai uosto akvatorijos, kaip paprastai tokiais atvejais, neatsirado.

Šilutės mažųjų laivų uostą administruojančios UAB "Šilutės vandens turizmo centras" komercijos direktoriaus Petro Daniaus teigimu, žiemą prieplaukoje budi vienas uosto kapitonas. Tačiau tik dieną. Todėl P. Daniaus manymu, žvejybinis tinklas akvatorijoje greičiausiai buvo užmestas naktį prieš pat didžiuosius šalčius, o spustelėjus šaltukui tinklas įšalo, ir "vaikinai" liko ant ledo tiesiogine žodžio prasme.

"Šilutės ETA žinios"

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder