Šilutės valdininkas mėto pėdas

Šilutės valdininkas mėto pėdas

Išmonės niekada nestokojantis Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius, Šilutės konservatorių lyderis Šarūnas Laužikas visais įmanomais būdais siekia, kad jam nepalankus Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimas neįsiteisėtų iki rinkimų į savivaldybių tarybas.

Š. Laužiko skundas dėl VTEK sprendimo, kuriuo buvo pripažinta, kad jis, praeitų metų kovo 26 d. tarnybiniu lengvuoju automobiliu vykdamas į išskirtinai vienos politinės partijos nariams organizuotą renginį Lazdijuose, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą, turėjo būti nagrinėjamas šį antradienį, vasario 1 d., Vilniaus apygardos administraciniame teisme. Tačiau Š. Laužiko advokato Juozo Gaudučio prašymu – pastarajam neturint galimybės atvykti į teismą – šios bylos nagrinėjimas buvo nukeltas į balandžio 11 d.

Š. Laužikui nepalankų sprendimą VTEK priėmė praeitų metų spalį.

Primename, kad konservatorių partiniame renginyje Lazdijuose dalyvavo Seimo narių ir daug kitų aukštas pareigas konservatorių partijoje einančių šalies politikų.

Daugelis mašinų buvo su užrašais, skelbiančiais, kad šios transporto priemonės priklauso įvairių savivaldybių ir apskričių administracijoms: Anykščių, Biržų, Prienų, Utenos, Šilutės, Molėtų ir kitoms.

Daugelyje mašinų valdininkų laukė asmeniniai vairuotojai.

Susirinkime dalyvavusių partiečių pateikta informacija apie susirinkimo tikslą tuomet buvo skirtinga. Vieni tvirtino, kad Lazdijuose vykstantis renginys – nepartinis, o mokomasis seminaras žemės ūkio specialistams. Tačiau konservatorių frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma žurnalistams pareiškęs, kad tai būta partinio susirinkimo.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius savo kaltės nepripažįsta.

“Buvome kviečiami į darbinį, o ne į partinį seminarą, todėl vykome tarnybiniu automobiliu, būtų buvę naivu ir net nesolidu vykti tarnybiniu transportu į Lazdijus, jeigu tai būtų buvęs partinis renginys”, – savo paaiškinime VTEK rašė Š. Laužikas.

Tačiau komisija nusprendė, kad viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatas Š. Laužikas vis dėlto pažeidė.

"Šilutės ETA žinios"

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder