Stintmetis Rusnėje: pradžia

Stintmetis Rusnėje: pradžia

Praėjusi naktis Nemuno deltos upių vandenis tinklais košiančius žvejybos verslininkus nuteikė viltingai: mažiausiai vienai įmonei pagaliau pavyko užgriebti šiokį tokį į nerštavietes traukiančių stintų tuntą.

Trečiadienio pavakarę išsiruošę pasižvalgyti po Nemuno deltą, pirmiausia užsukome į taip vadinamą pirmąją Skirvytės krantinę. Čia jau buvo susispietęs būrelis meškeriotojų.

Nors dideliu laimikiu vyrai dar negalėjo pasigirti, – visų sugautos stintos lengvai būtų tilpusios į nedidelį dubenį, – tačiau neatrodė, kad jie dėl to būtų labai nusiminę. Anaiptol, žvejai linksmai šnekučiavosi, savo pokalbį paįvairindami įvairiomis istorijomis.

Meškeriotojai vyrai dar labiau pagyvėjo, kai už kelių metrų nuo jų, arčiau pasieniečių posto, įsitaisiusi garbaus amžiaus moteris pradėjo traukti į krantą stinteles: per kokias 10 minučių (ar kiek daugiau) ji išlupo 4 žuveliokus – vieną už kitą didesnius ir šią laiko atkarpą laimėjo prieš vyrus (visus kartu sudėjus) sausu rezultatu…

Tai nepraslydo pro akis ir atokiau nuo visų meškeres mirkiusių vyrukų trejetui. Nieko nelaukdami jie persikraustė arčiau etapo lyderės. Tačiau ar jiems pavyko mesti deramą iššūkį močiutei raudona striuke, negalime pasakyti, nes, kol dar nebuvo visai sutemę, išskubėjome toliau, pas žvejybos verslininkus.

Antrojoje krantinėje triūsiantys žvejai iki to laiko jau buvo nemažai nuveikę: ir keliose vietose ant pylimo padegtą žolę buvo užgesinę, ir pirmąjį tinklą jau buvo spėję ištraukti. Deja, naudos iš to ne kažin kiek tebuvo – daugiau šviežių agurkų kvapo nei pačios žuvies…

Šįryt pasiekė žinia iš trečiosios krantinės, kad ten Skirvytės upės vandenį košiantiems žvejybos verslininkams labiau pasisekė ir jie per naktį sužvejoję kelis šimtus kilogramų stintų.

„Jeigu ne šiandien, tai galbūt rytoj ir mums turėtų nusišypsoti laimė“, – nepraranda optimizmo arčiau Rusnės miestelio nuo savaitės pradžios tinklus traukiantys žvejai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder