Šventoji renka parašus atsiskirti nuo Palangos

Šventoji renka parašus atsiskirti nuo Palangos

Viešai iškelta idėja kurortiniam Šventosios miesteliui atsiskirti nuo Palangos savivaldybės susilaukia vis daugiau šalininkų: jau surinkta apie 200 sumanymą remiančių parašų, rašo "Lietuvos žinios".

Vietos gyventojai siekia, kad Palangos podukra vadinama Šventoji atsiskirtų nuo didžiausio Lietuvos pajūrio kurorto ir prisijungtų prie Kretingos rajono, kuriam priklausė prieš 40 metų.

Tačiau skeptikai parašų rinkimą ir pačią atsiskyrimo iniciatyvą vadina Balandžio 1-osios pokštu, mat Kretingai išlaikyti ir puoselėti kurortą neva būtų finansiškai neįmanoma.

Šventojiškiai ir anksčiau neretai skųsdavosi, kad gyvendami seniūnijos statusą turinčiame miestelyje yra skriaudžiami, per mažai lėšų skiriama investicijoms į kurortą, jam tvarkyti.

Norėdami išsakyti savo kritišką požiūrį į Palangos valdžios abejingumą šventojiškiai nuo sausio pradžios ėmė rinkti parašus. Pasak vieno iš akcijos iniciatorių, Šventosios turizmo asociacijos prezidento Kęstučio Oginsko, jau surinkta apie 200 parašų (Šventojoje gyvena apie 2 tūkst. žmonių).

„Žmonės pasirašo, ar pritartų galimybei svarstyti Šventosios atsiskyrimą nuo Palangos ir prisijungimą prie Kretingos rajono kaip atskiram miesteliui. Šventojiškiai mato, kad Palanga akyse gražėja, yra tvarkoma, o jos seniūnija Šventoji merdi“, – LŽ sakė K. Oginskas.

Jis tikino, kad iki pavasario tikimasi surinkti apie pusę tūkstančio parašų ir juos įteikti Palangos bei Kretingos rajono vadovams.

„Situacija Šventojoje yra bloga ir mes bandome ją pakeisti. Manome, kad Kretingos valdžia atsakingiau žiūrėtų į Šventąją, jos rūpesčius, nes matome, kaip gerai yra tvarkomasi Kretingos rajono Darbėnų kaime, Salantų miestelyje. Deja, Palanga ir Šventoji taip ir nesuartėjo. Reikia pritraukti privačių investicijų, bet Palangos valdžia nerodo pakankamos iniciatyvos. Viena galimybių – Šventojoje įsteigti pirmąją Lietuvoje laisvąją ekonominę zoną, pritaikytą išimtinai turizmo sričiai“, – viziją dėstė K. Oginskas.

Tačiau nei Palangos, nei Kretingos valdžios atstovai K. Oginsko iniciatyvos nevertina rimtai.

Šventosios atsiskyrimo ir prijungimo prie Kretingos rajono klausimas buvo pristatytas Kretingos rajono taryboje, tačiau didelio palaikymo kol kas nesulaukė. Tiesa, svarstyta, kad Kretingai išties būtų itin naudinga turėti priėjimą prie jūros, kurortą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder