Šventojoje - Paplūdimio baikerių festivalis

Šventojoje - Paplūdimio baikerių festivalis

Birželio 7-10 dienomis Šventąją sudrebins motociklų variklių gausmas. Jau trečią kartą vyks tarptautinis paplūdimio baikerių festivalis "Beach Bike Fest 2018", kurio metu lankytojus ir dalyvius džiugins nemokami koncertai, mugė, baikerių varžybos, motociklų paroda ir paradas.

Festivalį organizuojančio baikerių klubo "Saulė" viceprezidentas Vaidas Šimaitis akcentavo, kad tai - antrasis Europoje vykstantis baikerių festivalis, kuris yra nemokamas.

Idėja surengti tokį festivalį organizatoriams kilo, sudalyvavus nemokamame baikerių festivalyje Austrijoje, kuriame net buvo užfiksuotas Gineso rekordas, kai į vieną koloną išsirikiavo 70 tūkst. motociklininkų. Renginys kasmet privilioja apie 250 tūkst. baikerių.

Šiemet Šventojoje vyksiančiame festivalyje "Beach Bike Fest 2018", kurį finansiškai remia ir Palangos miesto savivaldybė, tikimasi sulaukti per tris tūkstančius baikerių iš Lietuvos ir užsienio.

Apie savo dalyvavimą patvirtino baikeriai iš visų Lietuvos baikerių klubų, kurių šiandien skaičiuojama per šešiasdešimt.

Dalyvaus ir moterų baikerių, priklausančių klubui "Lietuva". Kaip ir praėjusiais metais, festivalio rengėjai laukia svečių iš Rusijos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Olandijos, Lenkijos, Vokietijos ir kitų šalių.

Pasak pašnekovo, apžiūrėti plieninių žirgų ir paklausyti populiarių atlikėjų koncerto renkasi įvairi publika iš visų Lietuvos kampelių: nuo vaikų iki senjorų. Tokius renginius vertina ir mėgsta ir užsieniečiai.

"Džiaugiamės, kad mus jau žino. Jaučiame susidomėjimą, o mes savo ruožtu kasmet stengiamės atnaujinti renginio programą, pakviesti naujų atlikėjų", - pasakojo V. Šimaitis.

Festivalio metu skambės nemokami koncertai: nuo roko iki popmuzikos. Scenoje pasirodys 23 grupės ir atlikėjai: "Royce", Eglė Jakštytė, "Studija" kartu su Steponu Januška, "Baltasis kiras", grupės iš Suomijos ir kiti muzikos atlikėjai.

Šeštadienį Šventosios ir Palangos gatvėmis nuo 14 val. nusidrieks baikerių paradas. "Apsuksime ratą Šventoji - Palanga - Šventoji ir taip prisistatysime žmonėms", - pasakojo festivalio organizatorius. Vėliau vyks paroda, kurios metu bus renkamas geriausias "bagger", "bobber" stiliaus motociklas, netradicinis ir akį traukiantis motociklo dažymas, labiausiai išprotėjęs, labiausiai modifikuotas motociklas bei publikos simpatija.

Baikeriai visas keturias dienas nemokamai įsikurs palapinių miestelyje šalia uosto teritorijos, prie jūros, kur vyks pliažo tinklinio bei futbolo varžybos.

Taip pat planuojama rengti galiūnų, virvės traukimo rungtynes, baidarių varžybas, bus renkamas vyriausias ir jauniausias baikeris, vyks ilgiausios barzdos ir įdomiausios tatuiruotės rinkimai.

Šiemet plėsis ir mugė, kurioje bus prekiaujama ne tik maistu, gėrimais, bet ir suvenyrais, baikeriškomis liemenėmis, marškinėliais, žiedais ir kitais aksesuarais.

"Siekiame, kad tai būtų ne tik pajūrio, bet visos Lietuvos renginys. Taip pat tikimės sulaukti daug svečių ir iš užsienio - kad festivalis taptų tradicija, kurios nepraleistų baikeriai iš visos Europos. Kelios dešimtys tūkstančių dalyvių - tikrai realus užmojis. Norime sukurti dar vieną puikų, europinį renginį", - planus dėstė pašnekovas.

Baikeriškas gyvenimas klubo "Saulė" nariui V. Šimaičiui siejasi su laisve. "Važiuojant motociklu, galva tampa švari: nebegalvoji apie darbus, atsipalaiduoji. Tai yra poilsis, begalinis malonumas", - teigė jis. Taip pat juokdamasis pridūrė, kad jo žmona priešinosi, perkant motociklą, tačiau dabar ir pati nebegali be jo gyventi.

SKAIČIAI. Šiemet Šventojoje vyksiančiame festivalyje "Beach Bike Fest 2018" tikimasi sulaukti per du tūkstančius baikerių iš Lietuvos ir užsienio. Apie savo dalyvavimą patvirtino baikeriai iš visų Lietuvos baikerių klubų, kurių šiandien skaičiuojama per šešiasdešimt.

Organizatorių nuotr.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder