Šventojoje pradedama Jūros gatvės rekonstrukcija

Šventojoje pradedama Jūros gatvės rekonstrukcija

Šventojoje esanti Jūros gatvė jau netrukus pakeis savo veidą – antradienį pasirašyta šios gatvės rekonstrukcijos darbų sutartis su UAB „Žemkasa“. Atnaujinimo darbai prasidės jau liepos mėn. 

Darbus atliksianti UAB „Žemkasa“ vieną iš svarbiausių Šventosios gatvių sutvarkyti įsipareigojo per keletą metų. Daugiau nei vieno kilometro ilgio gatvės atkarpoje nuo Ošupio tako iki Šventosios g. bus pakeista važiuojamosios dalies ir šaligatvių danga, taip pat čia bus paklotos naujos komunikacijos, įrengtas naujas apšvietimas, įrengti mažosios architektūros elementai (suoliukai ir šiukšliadėžės), įrengta 1,3 km dviračių takų.

Važiuojamoji gatvės dalis bus išplatinta iki 9,5 metro, eismo juostų plotis sieks nuo 1,25 iki 3,50 metro, vienpusiam dviračių eismui bus skirta dvi eismo juostos po 1,25 m. važiuojamojoje dalyje. Atnaujinta gatvė bus pritaikyta saugiam neįgaliųjų judėjimui: šaligatviai ir sankryžos bus įrengti taip, kad nesukeltų kliūčių negalia turintiems žmonėms ir nebūtų kaip nors ribojamas jų laisvas gyvenimas, judėjimas ir veikla.

Rekonstruojant gatvę, sankryžoje su Pušyno ir Prieplaukos gatvėmis nebeliks papildomo atsišakojimo į Prieplaukos gatvę, o pati sankryža taps saugesnė.

Jūros g. rekonstrukcijos projektas bus įgyvendintas keliais etapais. Pirmajam iš jų jau gautas finansavimas – 1,1 mln. litų iš Kelių priežiūros ir plėtros programos.

Rekonstrukcija bus pradėta nuo Ošupio tako pusės. Gatvę atnaujinti ne nuo centro apsispręsta todėl, kad ateityje prasidėsiantys Šventosios uosto tvarkymo darbai nesikirstų su Jūros gatvės atnaujinimo darbais.     

Pasak  Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorės Akvilės Kilijonienės, Jūros gatvės rekonstrukcijos darbų pradžia – šventojiškių itin laukta žinia, nes šioje gatvėje yra įsikūrę nemažai apgyvendinimo ir maitinimo įmonių, kurortinės prekybos vietų. Abiejose gatvės važiuojamosios dalies pusėse įrengti vienpusiai dviračių takai pratęs eismo saugumo reikalavimus atitinkantį dviračių taką Palanga-Šventoji ir prisidės prie tarptautinio dviračių maršruto Eurovelo 10 plėtojimo Lietuvoje. „Vietos gyventojai ne kartą kėlė klausimą, kada bus atnaujinta minėta Šventosios seniūnijos gatvė. Todėl praėjusiais metais Savivaldybės užsakymu buvo parengtas gatvės rekonstrukcijos techninis darbo projektas, šiemet gautas finansavimas pirmajam darbų etapui“, – sakė A. Kilijonienė.

Pasak Savivaldybės administracijos direktorės, iš viso Jūros gatvės rekonstrukcija atsieis 5,2 mln. litų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder