Šventojoje su More sudegintos negandos

Šventojoje su More sudegintos negandos

Užgavėnių tradicijas puoselėjantys pajūrio gyventojai šį savaitgalį paskyrė blynams ir pramogoms. Šeštadienį žiemos išvarymo šventė vyko Šventojoje.

Ilgakasė Morė per miestelį su palyda važiavo į "Ubago terbą" - vietą, kur upė įteka į jūrą. Ten jos laukę šventojiškiai gardžiavosi blynais, žolelių arbata, šoko rateliu aplink laužą, stebėjo Lašininio ir Kanapinio kovas, patys prisijungė prie nuotaikingų žaidimų, dalyvavo blynų valgymo čempionate.

Netoli Šventosios molo susibūrę šventojiškiai fotografavosi ir su More, ir su išradingomis kaukėmis pasipuošusiais bendruomenės nariais. Buvo galima pamatyti ir zuikį, lapę, mešką, ir velnią, raganą, raudonanosį girtuoklį. Vaikštinėjo ir modernesni persirengėliai, užsimaukšlinę visą veidą dengiančias juodas kaukes ar prisitaisę ilgus medžiaginius ūsus.

Prieš atsisveikindami su More ir žiema, šventojiškiai ant lapelių surašė per metus nutikusius blogus dalykus, nutikimus, juos slėpė Morės apdarų klostėse - kad kartu su ja sudegtų ir išnyktų visos negandos, nelaimės, bloga nuotaika.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder