"Švyturio" arena - vis dar su defektais

"Švyturio" arena - vis dar su defektais

Nors Klaipėdos savivaldybė tikina su "Švyturio" areną stačiusia bendrove "Vėtrūna" atsiskaičiusi, tačiau rangovas dar neatsiskaitė su visais subrangovais. Dėl besitęsiančių ginčų sporto ir pramogų kompleksas negali normaliai funkcionuoti.

Pasak valdininkų, vienintelis dalykas, ko neįvykdė rangovai - ledo įrangos sumontavimas, tačiau už ją rangovui ir nebuvo sumokėta.

"Buvo paskelbtas konkursas ir šiuo metu ledo įranga arenoje jau montuojama, manome, kad gruodžio mėnesį darbai bus baigti. Ledo įranga bus įrengta už konsesininkų lėšas", - Kontrolės komiteto susirinkime pasakojo savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Pasak valdininkų, pagrindinė bėda yra ta, kad dar vyksta teisminiai ginčai tarp rangovo ir subrangovų, o dėl to "Arenoje" vis dar yra likusių defektų.

Vis dar tęsiasi ginčas dėl informacinio kubo, kuris vis dar kabo kaip dekoracija. Pasak A. Zulco, kai arena buvo priduota - kubas veikė, tačiau po to subrangovai išėmė vieną detalę ir išsinešė. Nors pirmos instancijos teismas nustatė, kad subrangovas pasielgė neteisingai, tačiau šis sprendimas buvo apskųstas. Kol antros instancijos teismas nepriėmė sprendimo, kubo detalė yra areštuota ir guli Kaune pas antstolius.

"Žinoma, dėl to konsesininkas patiria nuostolius. Panaši situacija ir dėl sukamųjų vartelių, reguliuojančių žmonių srautus. Subrangovai turi pretenzijų rangovui, dėl to ir šantažuoja, o įranga neveikia. Dėl to taip pat tebevyksta teismai, o mes traktuojame kaip defektą", - aiškino R. Zulcas.

Taip pat prie defektų priskirti ir arenoje esantys nesandarūs langai.

"Dėl langų kreipėmės į Lietuvos sertifikacijos centrą prie Aplinkos ministerijos, kuris gali vykdyti arbitro vaidmenį šiame ginče", - paaiškino R. Zulcas.

Šios problemos, pasak valdininkų, kilo dėl to, kad rangovas dar nėra atsiskaitęs su visais subrangovais, tad šie ir užsiima šantažu.

"Akivaizdu, kad rangovui šis objektas nebuvo pelningas", - replikavo Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė.

Jos duomenimis, iš viso arenos statybos kainavo 71 milijoną litų, o tai yra 16 milijonų litų daugiau nei buvo planuota iš pradžių. 36,5 mln. buvo panaudoti iš ES fondų, 20 skyrė valstybė, o 14,5 milijono savivaldybė pasiskolino.

A. Špučienė priminė, kad arena perduota valdyti koncesininkui, tačiau pagal sutartį miesto valdžia gali reikalauti tam tikrų įsipareigojimų vykdymo. Pavyzdžiui, kad per metus įvyktų 50 renginių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder