"Švyturio" arena pasigenda miesto iniciatyvos

"Švyturio" arena pasigenda miesto iniciatyvos

Klaipėdos "Švyturio" arenos valdytojai ragina, kad miestas daugiau organizuotų ir finansiškai prisidėtų prie tarptautinių sporto varžybų. Dabar yra susidariusi tokia situacija, jog įvairių sporto šakų federacijoms yra patraukliau rengti varžybas kitų miestų didžiosiose arenose, kadangi didžiąją dalį lėšų padengia tų miestų savivaldybės.

"Trūksta iniciatyvos iš Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus. Klaipėda gali pretenduoti į ne vieną didžiulį sporto renginį. Įvairių sporto šakų federacijos nuolat su tokiais siūlymais kreipiasi į mus", - teigė antradienį pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską apsilankiusi "Švyturio" arenos direktorė Jolita Krickė.

Nevienodos sąlygos

Ji priminė, kad dabar "Švyturio" arena, priešingai nei kitos didžiosios šalies arenos, iš miesto savivaldybės nesulaukia jokių subsidijų.

"Kiek esame girdėję iš žiniasklaidos priemonių, pavyzdžiui, Vilniaus "Siemens" arenai įvairiems renginiams iš savivaldybės kasmet yra skiriama maždaug 1,5 milijono litų. Mes iš Klaipėdos savivaldybės negauname nieko. Mes net komercinius renginius turime organizuoti didesnėmis kainomis, kadangi kasmet kompensacijų negauname. Turime patys išgyventi", - pridūrė "Švyturio" arenos valdytoja.

Susitikime dalyvavęs laikinai Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo pareigas einantis Ignas Pocius priminė, kad Klaipėdos savivaldybė šiek tiek prisideda prie "Švyturio" arenos renginių remdama Klaipėdos "Neptūno" krepšinio klubą.

"Juk mūsų subsidijuojamas "Neptūnas" jūsų arenoje vykdo Lietuvos krepšinio lygos ir VTB Vieningosios lygos pirmenybėse. Klubas dalį lėšų, kurias gauna iš savivaldybės, aukoja "Švyturio" arenos nuomai", - kalbėjo I. Pocius.

Federacijos gudrauja?

Visgi, V. Grubliauskas pripažino, kad "arena nėra labdaros fondas, remiantis visus". Jis užsiminė apie galimybę diskutuoti su politikais, kad būtų įsteigtas tam tikras savivaldybės lėšų krepšelis, kuris būtų skiriamas tarptautinėms varžyboms, renginiams.

"Tam reikia politinio apsisprendimo. Jei būtų nutarta skirti tokį fondą, tam turėtų pritarti ir Miesto tarybos nariai. Tuomet galėtume sudaryti renginių sąrašą, kuris būtų patrauklus miestiečiams. Pasakysiu paprastai: arba mes skiriame tą finansavimą bendrai sutarę, arba - klausome ir žiūrime tai, ką jūs, arenos valdytojai, pasiūlote. Aš pritarčiau nuomonei, kad miestas turėtų pritraukti daugiau tarptautinių sporto renginių, tačiau reikėtų nusistatyti tam tikrus arenos nuomos įkainius, kurie nebūtų komerciniai", - pabrėžė miesto galva.

V. Grubliauskas įžvelgia ir tam tikrų sporto šakų federacijų gudravimus.

"Federacijos ieško patogaus sprendimo: numeta arenoms vieną ar kitą renginį ir tikisi, kad jiems niekas nekainuos. Pasako vos ne taip: "Kaštai tokie ir tokie, norėtume, kad tai būtų padengta iš miesto biudžeto lėšų". Miestas nėra pajėgus suorganizuoti ir finansuoti labai daug tokių renginių", - mano Klaipėdos meras.

Vasarą - renginių lavina

Anot jo, praėjusią savaitę jis sulaukė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) siūlymo 2013 metų vasarą Klaipėdoje organizuoti pasaulio jaunių (iki 19 metų) merginų krepšinio čempionatą.

"Jis vyktų liepos 18-28 dienomis. Miestas turėtų padengti arenos kaštus ir dar skirti 150 tūkstančių litų. Taip pat 2013 metais Klaipėdoje vyks Europos sunkiosios atletikos jaunių čempionatas, dar pasaulio lietuvių žaidynės. Ar miestas vienu metu sugebės patempti tiek renginių?", - retoriškai klausė V. Grubliauskas.

Pagal koncesijos sutartį "Švyturio" arenos valdytojai yra įsipareigoję miestui leisti suorganizuoti keturis nemokamus renginius.

"Suprantama, kad reikėtų organizuoti daugiau renginių. Tos keturios dienos toli gražu nepatenkina mūsų poreikių. Iš įvairių organizacijų sulaukėme prašymų, siūlymų", - teigė Klaipėdos meras.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder