Tarybos nariai sulaukė visuomenininkų protesto

Tarybos nariai sulaukė visuomenininkų protesto

Ketvirtadienio rytas Klaipėdos savivaldybėje prasidėjo ne tik nuo skubaus miesto Tarybos Teritorijų planavimo komiteto posėdžio, skirto apsvarstyti šiukšlių deginimo gamyklos Klaipėdos laisvosios ekonominės zonoje detalųjį planą, bet ir visuomeninių organizacijų protesto prieš tkį politikų elgesį.

Minėtame komitete šis detalusis planas apsvarstytas prieš prasidedant miesto Tarybos posėdžiui, tad tai ir papiktino visuomenininkus - anot jų, detaliojo plano klausimas į Tarybos dienotvarkę įtrauktas esą netikėtai, t. y. likus nepilnai parai iki posėdžio pradžios.

"Toks svarbus visiems uostamiesčio gyventojams klausimas siūlomas priimti ne tik nepasitarus su visuomene, bet ir klastojant dokumentus. Trečiadienį pateiktame aiškinamajame šio projekto rašte nurodoma, kad minėtą detalų planą svarstė miesto Tarybos Teritorijų planavimo komitetas ir pridėtas neva tokio svarstymo protokolas, tačiau iš tiesų klausimas komitete svarstytas tik ketvirtadienio rytą", - teigė protestuotojai.

Anot jų, įtraukiant projektą į Tarybos posėdžio dienotvarkę, kai iki posėdžio lieka kelios valandos, iš visuomenės stengiamasi atimti net galimybę protestuoti.

Nepaisant to, protestuotojai ketvirtadienio rytą susirinko ir prie savivaldybės, ir į salę, kurioje posėdį pradėjo miesto Tarybos nariai.

Šiuose protestuose dalyvavo Jungtinis demokratinis judėjimas, Nepartinis demokratinis judėjimas, Jaunųjų konservatorių lyga bei ekologinis klubas "Žvejonė“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder