Tauralaukio gyventojus spaudžia atsisakyti šulinių

Tauralaukio gyventojus spaudžia atsisakyti šulinių

Tauralaukio gyvenvietės gyventojai raginami atsisveikinti su šulinias ir jungtis prie vandentiekio ir nuotekų tinklų. Tikimasi, kad tokiu atveju bendrovės "Klaipėdos vanduo" abonentų skaičius pasipildys dar 200-250 namų.

Pasak bendrovės "Klaipėdos vanduo" generalinio direktoriaus Leono Makūno, jau baigiamas įgyvendinti Tauralaukio vandentiekio ir kanalizacijos trąsų projektas. Iš viso nutiesta 15 kilometrų trąsų ir tam išleista per 1,4 mln. litų. Didžiąją dalį lėšų skyrė Europos Sąjunga.

"Tačiau dabar prasideda kitas rimtas etapas - praėjus dviem metams po projekto užbaigimo mes turėsime atsiskaityti Europos Sąjungai, kiek gyventojų prisijungė prie nutiestų trąsų. Iš patirties žinome, kad gyventojai jungiasi nenoriai", - sakė L. Makūnas.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės administarcijos direktorė Judita Simonavičiūtė, atrodo, žino burtažodį, padėsiantį Tauralaukio gyventojams apsispręsti, - jei jie nori turėti asfaltuotas gatves, privalo prisijungti prie bendrų tinklų.

"Jei gyventojai nori kuo greičiau turėti asfaltuotas gatves, tegul atlieka namų darbus, kol mes ateisime su savo lietaus nuotekų ir gatvių projektais", - švelniai paspausti Tauralaukio gyventojus bandė J. Simonavičiūtė.

Be to, ji akcentavo, kad artimiausiu metu gali būti apmokestinti ir privatūs vandens gręžiniai.

"Kadangi ateityje ir vandens gręžinius turės prižiūrėti valdiškos institucijos, gręžiniai taip pat bus apmokestinti, kaip ir visas vanduo", - pabrėžė valdininkė.

L. Makūno duomenimis, Tauralaukio gyventojai jungtis prie tinklų galės jau liepos mėnesį. Esą metus jungiantis prie vandentiekio ir kanalizacijos tinklų projektavimo darbai atliekami nemokamai, po to tai kainuos 400-600 litų. Kad būtų dar pigiau, gyventojams leidžiama patiems išsikasti žemę ir nusitiesti įvadą, tad reikia mokėti tik už medžiagas, preliminariai apie 2 tūkst. litų.

"Be to, reikia akcentuoti, kad Tauralaukio gyventojai gali įsivesti atskirai ir laistymo skaitiklius. Tokiu atveju kubinis metras vandens kainuoja tik 2 litus (įprastai 5 Lt) , o nuotekos 3 litus", - priminė L. Makūnas.

Pasak jo, Klaipėdoje jau nebėra rajono, kuriame nebūtų nutiesti vandentiekio ir nuotekų tinklai. Kol kas tokios infrastruktūros neturi kai kurie kolektyviniai sodai, tinklai dar nepasiekė Šaulių ir Žardupės kaimų.

"Taip pat esame padavę paraišką prijungti prie Klaipėdos miesto tinklų ir prie Klaipėdos esančias gyvenvietes. Tai Jakai, Sudmantai, II Melnragė, Ginduliai, Purmaliai, Kalotė, dar likusios neprijungtos Paupio 4 gatvės, taip pat Dovilų kanalizacija", - vardijo L. Makūnas.

Pasak jo, šis prijungimas numatomas 2013-2014 metais. Iš viso numatoma nutiesti 80 km tinklų. Projekto vertė 36 mln. litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder