Tautinės mažumos nori pasveikinti miestą

Tautinės mažumos nori pasveikinti miestą

Rusų bendrijos "Lada" pirmininkė Svetlana Vasičkina, apsilankiusi pas Klaipėdos miesto merą Vytautą Grubliauską, pristatė idėją leisti kolektyvams iš Rusijos bei Baltarusijos pasirodyti uostamiesčio 760-ojo jubuliejaus šventėje.

Ekspertai 2011 metais atmetė S. Vasičkinos pateiktą festivalio "Gimtieji šaltiniai" projektą ir neskyrė tam pinigų. Pirmininkė teigia, jog tautinių mažumų kolektyvai vis tiek nori pasveikinti miestą, tad į merą kreipėsi, kad šis paieškotų miesto kišenėje nors kažkiek pinigų finansuoti atlikėjų kelionei į Klaipėdą. Taip pat buvo prašoma tarpininkauti, kad kolektyvai gautų pasirodymams sceną.

V. Grubliauskas teigė pritariantis idėjai, jog aktyviai veikiančios bendruomenės turi pasveikinti miestą. Tačiau meras pabrėžė, kad miesto biudžete svečių kolektyvų apsilankymui pinigų vis dėlto nėra, tad pirma reikėtų užtikrinti, ar kolektyvai ras kitus rėmėjus ir atvyks, o tik tada tartis dėl pasirodymų vietos ir laiko. Dėl to S. Vasičkinai patarta kreiptis tiesiogiai į gimtadienio organizatorius.

S. Vasičkina planuoja, kad į Klaipėdos 760 metų jubiliejų galėtų atvykti folkloro kolektyvas "Ajuška", kurį finansuoja Rusijos generalinis konsulas Klaipėdoje. Baltarusių kolektyvas "Viazanka" kol kas neturi jokių rėmėjų, tad dar neaišku, ar uostamiestis išvys jų pasirodymą.

Pirmininkė tikisi, kad prie scenos bus įrengta atskira vieta "Akvarel" grupės menininkams, kurie siūlys įvairius meno dirbinius, žaislus ir pan. Menininkų surinktos lėšos keliaus Klaipėdos miesto vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder