Teatro aikštėje siekiama transliuoti čempionatą

Teatro aikštėje siekiama transliuoti čempionatą

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, jau pradėti tvarkyti Klaipėdos Švyturio universaliosios arenos pripažinimo tinkama naudoti reikalai. Nors pats meras teigia, įžvelgiantis nedidelių arenos trūkumų, tačiau tikisi, kad Europos vyrų krepšinio čempionato metu viskas vyks sklandžiai. Beje, meras teigė, jog greičiausiai klaipėdiečiai varžybas turės galimybę stebėti net tik pačioje arenoje, bet ir miesto širdyje - Teatro aikštėje.

V. Grubliauskas teigė besitikintis, kad arena bus pripažinta tinkama naudoti jau iki paskutiniosios rugpjūčio dienos, kai startuos Europos vyrų krepšinio čempionatas. Jau dabar, kai pagaliau pavyko areną stačiusią bendrovę "Vėtrūna" įtikinti pateikti prašymą, kad arena būtų pripažinta tinkama naudoti, miesto savivaldybės administracijos direktorė pradėjo darbą kviesdama įvairių institucijų atstovus į valstybinę komisiją.

Tiesa, meras tikisi, jog iki arenos pripažinimo tinkama naudoti, bus ištaisyti ir jo pastebėti trūkumai. V. Grubliausko manymu, abejonių kelia akustinė arenos sistema, taip pat kai kuriose arenos vietose nėra visiškai tinkamai sureguliuotas apšvietimas, be to kažkur arenoje jau spėjo trūkti ir vandentiekio vamzdis. Tačiau, anot miesto vadovo, tai nėra esminiai dalykai ir juos galima greitai pataisyti.

Meras pagalvojo ir apie daugiau galimybių, kurios leistų krepšinio čempionatui Klaipėdoje praūžti dar sklandžiau. V. Grubliausko teigimu, reikėtų apsvarstyti galimybę vakarais po čempionato rungtynių pratęsti didžiųjų miesto sankryžų šviesoforų darbo laiką bent valanda ir taip efektyviau išskirstyti transporto srautus.

Be to, V. Grubliauskas pranešė ir dar vieną naujieną, kuri turėtų nudžiuginti klaipėdiečius. Jau artimiausiomis dienomis turėtų paaiškėti, ar pavyks derybos dėl galimybės miesto širdyje - Teatro aikštėje - gyvai transliuoti Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes. Jei viskas eisis sklandžiai, uostamiesčio gyventojai aikštėje galėtų stebėti visas čempionato rungtynes. Derybos vyko ne tik su FIBA atstovais, bet ir su senamiesčio verslininkais. Mero teigimu, tai ne tik būtų puiki atrakcija klaipėdiečiams, bet įpūstų ir taip trokštamos gyvybės į senamiestį.

Čempionato transliacija viešoje erdvėje šešioms dienoms atsieitų 4000 eurų, visam čempionato laikotarpiui - 6000 eurų. Ar ekranas, per kurį bus transliuojamos krepšinio čempionato rungtynės Teatro aikštėje atsiras, turėtų paaiškėti kitos savaitės pradžioje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder