Telšiuose vyksta policijos ir kariškių pratybos

Telšiuose vyksta policijos ir kariškių pratybos

Telšiuose vyksta didžiulės policijos ir kariškių pratybos - ieškoma iš areštinės pasprukusių įtariamųjų.

Pagal pratybų legendą, naktį į penktadienį penkių nenustatytų asmenų grupė užpuolė Mažeikių rajono policijos komisariato pastatą, todėl iš areštinės pabėgo 20 sulaikytų asmenų, iš kurių 9, įtariama, nelegaliai patekę į Lietuvos Respublikos teritoriją. Pagal turimą informaciją, pabėgę asmenys juda Telšių link ir gali vykdyti teroristinius išpuolius.

Nedelsiant įvestas planas "Sulaikymas", iš namų pakelti Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, į pagalbą pasitelktos Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono pajėgos. Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pavedė sušaukti Policijos ekstremalių situacijų centrą, kuris koordinuoja operacijos veiksmus, sąveiką su Lietuvos kariuomene. 

Po Telšių apskrities VPK įvykusio instruktažo pareigūnų ekipažai išdėstyti mieste, pradeda stabdyti ir tikrinti transporto priemones, atlieka kitus pabėgusių asmenų paieškos ir sulaikymo veiksmus. Atvykus kariškiams, jie bus pasitelkti į pagalbą policijai.

Pasak Policijos departamento pranešimo, bendros policijos ir kariškių pratybos vyksta pagal pasirašytą Lietuvos kariuomenės ir Policijos departamento prie VRM bendradarbiavimo priemonių planą. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder