Tvarkdariai toliau ieškos grafičių

Tvarkdariai toliau ieškos grafičių

Šiandien Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai ketina žvalgytis, kiek nelegalių grafičių piešinių darko centrinėje miesto dalyje esančių statinių sienas.

Šį kartą žadama tikrinti teritoriją nuo Biržos tilto Lietuvininkų aikštės link.

Tokių reidų metu fiksuojamos sudarkytos sienos ir jų savininkai raginami pastatus sutvarkyti.

"Pradėjome grafičių apskaitą nuo šiaurinės miesto dalies. Taip pat reaguojame į gyventojų skundus. Šį sykį nusprendėme pasižiūrėti, kaip atrodo miesto širdis", - sakė Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Kai kurie klaipėdiečiai stebisi, kaip iki šiol tvarkdarių akiratin nepakliuvo visai netoli savivaldybės pastato, kitoje Danės upės pusėje, esanti raudonų plytų siena, kone visa išmarginta dažais.

Kalbama, kad ant šios sienos piešiniai ir užrašai atsirado prieš gerą dešimtmetį.

"Mastai - tikrai labai dideli, tad sunku prognozuoti, kada pavyks apžiūrėti visą miestą", - minėjo K. Vintilaitė.

Visgi vedėja pasidžiaugė, kad gyventojai ir įmonės pamažu tvarkosi. Paprastai terlionės tiesiog uždažomos.

"Galbūt ir nėra to masto, kurie reikalingi kompleksiškai tokius pastatus sutvarkyti, tačiau matome, kad stengiamasi parinkti dažus, tinkančius fasadui. Yra ir tokių atvejų, kai chuliganiškai nupieštus grafičius pastato savininkai pašalina net nelaukę mūsų įspėjimo", - pasakojo K. Vintilaitė.

Pernai patvirtintose Statinių tinkamos priežiūros bei Miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse nurodoma, kad pastatų savininkai privalo pasirūpinti, jog pastatas atrodytų estetiškai. Tad pastebėjus, kad fasado sienos yra ištepliotos grafitininkų, privalu ne tik apie tai pranešti policijai, bet ir pašalinti nepageidaujamą terlionę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder