Uždraudė važiuoti sunkiasvoriam transportui

Uždraudė važiuoti sunkiasvoriam transportui

Per paskutinį išvažiuojamąjį posėdį Kretingos rajono savivaldybės eismo saugumo komisija apsilankė Grafų Tiškevičių gatvėje, kurią su Padvariuose esančia gatve jungia per privačius sklypus einantis lauko keliukas. Gyventojai prašė uždrausti juo važiuoti sunkiasvoriam transportui.

Gyventojai savo prašymą motyvavo tuo, kad Žemaitės al. vykstant rekonstrukcijos darbams, lauko keliu iš Padvarių kaimo, Sodų gatvės, į Grafų Tiškevičių gatvę, o iš šios – į kelią Šiauliai-Palanga pradėjo važinėti ne tik lengvieji automobiliai, bet ir sunkiasvoris transportas.

Statybinis transportas bei ūkininkai, vežę grūdus, ne tik apgadino lauko kelią, bet ir kėlė dulkes bei triukšmą – tuo skundėsi Grafų Tiškevičių gatvėje gyvenantys žmonės.

Vietoje apsilankiusi Eismo saugumo komisija pripažino, kad lauko kelias yra privatus, tačiau vis tiek nelieka kitos išeities jį pažymėti kelio ženklu, draudžiančiu važiuoti sunkiasvoriam transportui – šis atsiras ties susikirtimu su Sodų g. Jei toks ženklas atsirastų ties Grafų Tiškevičių g., tuomet sunkiasvoriam transportui nebūtų, kur apsisukti, kad galėtų važiuoti, nepažeidžiant kelio ženklo reikalavimų.

Rezervuoti vietos nepavyks

Komisijai teko svarstyti salantiškių prašymą – daugiabutyje Taikos g. Nr. 1 gyvenantys žmonės pageidavo rezervuoti vietas automobiliams prie namų.

Tačiau Eismo saugumo komisijos pirmininkas Povilas Černeckis komisijos narių dėmesį atkreipė į du svarbiausius dalykus: kad būtų galima išsipirkti vietą automobiliui, visų pirma turi stovėti tai įteisinantis kelio ženklas, o prašymą dėl vietos rezervacijos gali teikti tik tie asmenys, kurie turi teisę valdyti teritoriją – ji jiems priklauso arba yra išsinuomoję. Šiuo atveju daugiabučio namo gyventojai nedisponuoja prie daugiabučio esančia teritorija, vadinasi, jie neturi ir teisės čia išsipirkti vietos savo automobiliui.

Diskutuodami tarpusavyje Komisijos nariai pasidalijo nuomonėmis, kad leisti rezervuoti vietą prie daugiabučio namo būtų socialiai neteisinga, nes vietos savo transportui stokoja visi gyventojai.

Uždraudė statyti transportą

Eismo saugumo komisijos nariai reagavo į gyventojų iškeltą problemą dėl to, kad Tiekėjų g., ties Nr. 18 ir 20 namais, kelkraštyje būna pristatyta transporto priemonių ir tai trukdo saugiai praeiti vaikams į Simono Daukanto progimnaziją.

Vietoje apsilankę Eismo saugumo komisijos nariai nusprendė, kad Tiekėjų g. atkarpą nuo Geležinkelio iki Palangos g. būtina paženklinti kelio ženklu „Stovėti draudžiama“. Be to, artimiausiu laiku žadama įrengti ir šaligatvį, kad pėstiesiems būtų saugiau pasiekti mokyklą ir autobusų stotelę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder