Valstybės tarnautojams už gerą darbą - ir vardinės dovanos

Valstybės tarnautojams už gerą darbą - ir vardinės dovanos

41-as Klaipėdos savivaldybėje dirbantis valstybės tarnautojas šiemet galės džiaugtis kiek didesnėmis algomis, mat atlikus jų darbo įvertinimą kai kuriems buvo pakeltos kategorijos arba suteikta aukštesnė klasė. Kiti palankiai įvertinti tarnautojai pasitenkins vardinėmis dovanomis ir padėkos raštais.

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Jolita Grigaitienė priminė, kad Valstybės tarnybos įstatymas įpareigoja kiekvienais metais įvertinti valstybės tarnautojus.

"Iki sausio 20 dienos valstybės tarnautojai įsivertina patys, ar jiems pavyko atlikti išsikeltas užduotis. Tuomet tiesioginis jų vadovas pasiūlo atitinkamai įvertinti, ar tarnautojai dirbo labai gerai, gerai ar  patenkinamai. Tuos darbuotojus, kurie gauna labai gerą įvertinimą, siūloma paskatinti: pakelti kategoriją, suteikti aukštesnę klasę.

Taip pat gali būti įteikta padėka arba vardinė dovana", - galiojančią sistemą paaiškino J. Grigaitienė.

Šiemet tiesioginiai vadovai pasiūlė komisijai įvertinti 56 valstybės  tarnautojus, iš kurių vienas buvo siūlomas įvertinti tik patenkinamai. Tačiau dėl ligos kol kas dviejų tarnautojų nepavyko įvertinti, tai bus padaryta kiek vėliau.

Kovo 15-ąją komisija spręs, ką daryti su savivaldybės darbuotoju, kurį pasiūlyta įvertinti tik patenkinamai.

Iš 54 įvertintų darbuotojų dviems buvo suteikta I klasė, penkiems - II klasė, o šešiems - III klasė. Pasak J. Grigaitienės, jiems atlyginimai turėtų didėti 10 procentų.
28-iems valstybės tarnautojams  buvo padidintos kategorijos, jiems atlyginimai taip pat turėtų didėti. Tiesa, neženkliai. Preliminariai skaičiuojama, kad į rankas jie gaus maždaug 60 litų daugiau. Vidutinis savivaldybės vyriausiojo specialisto atlyginimas "ant popieriaus", pasak J. Grigaitienės - tik 1,8 tūkst. litų.

"Savivaldybėje darbuotojų kaita yra gana didelė, nes tiesiog susiradę geriau apmokamas darbo vietas jie išeina", - neslėpė Personalo skyriaus vadovė.
Šiemet pirmą kartą atsirado vardinės dovanos, kurios šį penktadienį bus įteiktos penkiems gerai dirbusiems savivaldybės darbuotojams, o šeši jų kolegos turės pasitenkinti padėkos raštais.

"Kokios dovanos bus įteiktos, aš nežinau. Tačiau ir padėka tikrai yra vertingas paskatinimas", - sakė G. Grigaitienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder