Valstybės turtas tik didina nuostolius

Valstybės turtas tik didina nuostolius

Klaipėdos valdžiai apmokestinus neprižiūrimą nekilnojamąjį turtą maksimaliu tarifu nepavyks nei gauti daugiau pajamų, nei priversti savininkus tvarkyti. Mat daugelio miesto centre esančių apleistų statinių savininkė - pati savivaldybė ar valstybė, kurios nėra šio mokesčio mokėtojos.

"Nei savivaldybė, nei valstybė pati sau nekilnojamojo turto mokesčio nemoka. Šis mokestis taikomas tik ūkio subjektams, vykdantiems komercinę veiklą. Nei savivaldybė, nei valstybė tokios veiklos nevykdo", - aiškino Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė.

Šiemet iš nekilnojamojo turto mokesčio planuojama surinkti apie 22,1 mln. litų

Uostamiesčio merijos Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius informavo, kad jo skyriuje yra surinkta informacija tik apie praėjusiais metais užregistruotus apleistus statinius.

"Šių metų duomenis turėsime tik liepą. Tačiau pernykščiais duomenimis, mieste yra 39 neprižiūrimi statiniai, dalis jų priklauso valstybės įmonei Turto bankui arba Valstybės turto fondui", - informavo G. Pocius.

Jo pateiktais duomenimis, Turto bankas nei tvarko, nei prižiūri, nei kaip nors kitaip rūpinasi šimtamečio gyvenamojo namo K. Donelaičio aikštėje griuvėsiais, buvusiu vaikų darželiu J. Zauerveino gatvėje, statiniais Malūnininkų gatvėje. Kadangi tai valstybės įmonės nuosavybė, tai ir maksimalaus nekilnojamojo turto mokesčio už juos neverta tikėtis.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad šiemet pagaliau turėtų būti nugriautas nebenaudojamas Valstybės turto fondui priklausantis ilgus metus aplinkinių namų gyventojams grėsmę kėlęs vadinamasis Plytinės kaminas Rėvos gatvėje.

Tuo metu Turto banko valdomo turto likimas ne toks aiškus. Jo generalinis direktorius Arnoldas Burkovskis informavo, kad vis dar laukiama nepriklausomų turto vertintojų išvadų.

"Jas gavus, tikiuosi, birželio pradžioje valdyba priims sprendimus dėl pardavimo aukciono būdu", - "Vakarų ekspresui" atsakė A. Burkovskis.

Jis tik patikslino, kad buvusio malūno statiniai Malūnininkų gatvėje jau turi savininką, todėl šis apleistų statinių kompleksas jau nebe Turto banko, o naujojo šeimininko rūpestis. Tačiau kam priklauso apleisti vieno aukšto baltų plytų statiniai Birutės gatvėje, kurie visu gražumu matomi nugriovus šaudyklos pastatus, nustatyti nepavyko. G. Pociaus manymu, jų savininkas turėtų būti Valstybės turto fondas. Šio atstovai tai neigia. Lygiai kaip ir Turto banko vadovas A. Burkovskis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder