Vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklai – ne tik mieste, bet ir sodų bendrijose

Vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklai – ne tik mieste, bet ir sodų bendrijose

AB „Klaipėdos vanduo“ gerina sodininkų gyvenimą – į šalia Gargždų esančias sodų bendrijas pradėti tiesti vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklai. Numatoma pakloti 36 kilometrus tinklų. Iš jų vandentiekio – 17,3 km., nuotekų – 18,7 km. Naujų buitinių nuotekų ir vandentiekio tinklų sulauks 4 sodų bendrijos – „Žilvitis“, „Dobilas“, „Obelėlė“, „Laisvė“. Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo tinklų plėtra vykdoma Kulių kaime, Dovilų seniūnijoje. Statyba vykdoma 8 etapais. Jau nutiesta daugiau nei 4,5 kilometro vandentiekio tinklų ir 4,8 km. buitinių nuotekų tinklų. Atlikta darbų už daugiau nei 972 tūkst. eurų.

„Tai didelės apimties projektas pagerinsiantis sodų bendrijų gyventojų gyvenimo kokybę. Dažnai gyventojai, kurie vartoja vandenį iš nuosavų šulinių, galimai geria kenksmingą vandenį, kuriame randama toksinių medžiagų – nitritų, nitratų. O mūsų įmonės vandenvietėse yra įrengti vandens gerinimo įrenginiai, nuolat tikrinama vandens kokybė, todėl vanduo yra saugus vartoti. Siekiama, kad ir sodų bendrijų gyventojai gertų kokybišką vandenį, o nuotekas tvarkytų taip, kad nebūtų teršiama gamta, todėl nuolat investuojame į geriamojo vandens ir buitinių nuotekų tinklų plėtrą smarkiai besiplečiančiose teritorijose“, – sako AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Pradėti darbai – tiesiant tinklus, kasant žemes, ardant gatves – sukelia tam tikrų nemalonumų gyventojams, todėl AB „Klaipėdos vanduo“ prašo gyventojų supratingumo. Gyventojams keliami nepatogumai, išardytos kelio dangos bus paklotos įgyvendinus visą projektą. Projektas finansuojamas iš 2014–2020 m. Europos Sąjungos struktūrinių fondų programos. Darbams skirta beveik 2,2 mln. eurų. Geriamojo vandens ir buitinių nuotekų tinklų tiesimo darbus planuojama baigti 2021-09-03.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder