Vidaus reikalų ministras lankosi Klaipėdoje

Vidaus reikalų ministras lankosi Klaipėdoje

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas penktadienį Klaipėdoje susipažįsta su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos ir Pagėgių rinktinių veikla.

Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) Kopgalio užkardoje apie sienos su Rusija apsaugą Kuršių mariose ir sausumoje, taip pat jūros sienos apsaugą ministrui papasakojo VSAT vadas Vainius Butinas, Pakrančių apsaugos bei Pagėgių rinktinių vadai Donatas Lengvinas ir Rimantas Timinskis.

A. Melianui Kopgalio užkardoje pristatytos teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo sistemos galimybės, aprodytos kitos VSAT pareigūnų naudojamos techninės priemonės, papasakota apie pasieniečių vykdomus gelbėjimo ir kitus darbus.

VSAT laive „Kihu“ pasieniečiai A. Melianui pristatė savo veiklą teritorinėje jūroje, buvo apžiūrėta Klaipėdos uosto akvatorija. Ministrui PAR Uosto užkardoje apie savo veiklą turėjo papasakoti valstybiniame jūrų uoste dirbantys ir pasienio kontrolę čia atliekantys pasieniečiai.

VSAT saugomos Lietuvos sienos su Rusija ilgis sausuma yra 253,7 km, Kuršių mariomis – 18,5 km, jūra – 22,2 km. Lietuvos pasieniečiai yra atsakingi ir už 75,2 km teritorinės jūros išorinės ribos kontrolę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder